TV & Media

Τζούντι Ντεντς: Μια «κυρία» γράφει ιστορία στο θέατρο

Η 81χρονη Βρετανή ηθοποιός παίρνει το όγδοο βραβείο Ολίβιε και σπάει τα ρεκόρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
124988-280501.jpg

Έγραψε ιστορία στο θέατρο η παλαίμαχη ηθοποιός Τζούντι Ντεντς κατακτώντας το όγδοο βραβείο Ολίβιε στην καριέρα της, κάτι που δεν έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα κανείς άλλος Βρετανός ηθοποιός. Τα εν λόγω θεατρικά βραβεία αφορούν μόνο παραστάσεις που ανεβαίνουν στη σκηνή του Λονδίνου και θεσπίστηκαν στη μνήμη του μεγάλου Βρετανού ηθοποιού, Λόρενς Ολίβιε.

Η 81χρονη ηθοποιός βραβεύτηκε ως καλύτερη ηθοποιός σε δευτερεύοντα ρόλο της στο έργο "The Winter's Tale" (Χειμωνιάτικη Ιστορία). Είναι η πρώτη ηθοποιός που κερδίζει οκτώ Ολίβιε, ξεπερνώντας σε αριθμό ακόμα και έργα που βραβεύτηκαν σε πολλαπλές ξεχωριστές κατηγορίες.

image

«Κυρίες και κύριοι, είμαι εντελώς έξαλλη, καθώς είχα βάλει στοίχημα με τον εγγονό μου, το οποίο τώρα έχασα και δεν θα με αφήσει ποτέ να το ξεχάσω» είπε η ντέιμ (σ.σ. κυρία, τίτλος τιμής) Ντεντς στην ομιλία αποδοχής του βραβείου. «Το ξέρω ότι όλοι λένε τι υπέροχα που πέρασαν όταν έκαναν κάτι, αλλά αυτή τη φορά μπορώ να πω πραγματικά πώς ήταν μια αξιομνημόνευτη εποχή για μένα στο The Winter's Tale».

Όταν ρωτήθηκε στα παρασκήνια αν είχε σχέδια να μειώσει τους εντατικούς ρυθμούς με τους οποίους εργάζεται, η Τζούντι Ντεντς είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, «Ποιος θέλει να πάει πιο αργά; Όχι, θέλω να εργάζομαι. Αλλιώς είναι σαν να παρκάρεις το αυτοκίνητο στο γκαράζ. Δεν θα μπορέσεις να το βάλεις μπροστά ποτέ (ξανά)».


Φωτογραφία: EPA/WILL OLIVER 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.