TV & Media

Τζούντι Ντεντς προς ηλικιωμένους: Μην κόβετε το σεξ! (εικόνες)

Στα 82 της η οσκαρική ηθοποιός παραμένει σεξουαλικά ενεργή και συνεχίζει να ζει την κάθε στιγμή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370452-765170.jpg
EPA/WILL OLIVER

Η Τζούντι Ντεντς βαδίζει αισίως στην ένατη δεκαετία της ζωής της. Παραμένει ενεργή επαγγελματικά και προσπαθεί να στραγγίζει κάθε στιγμή της ημέρας, όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στο Radio Times.

Με αφορμή τον ρόλο της ως βασίλισσα Βικτωρία στην ταινία «Victoria and Abdul», η διάσημη ηθοποιός στέλνει το δικό της μήνυμα προς τους ηλικιωμένους του πλανήτη όσον αφορά στη στάση τους απέναντι στο σεξ. Η συμβουλή της, απλή και κατανοητή: «Μην εγκαταλείπετε το σεξ!!».

Η ταινία εξιστορεί τη σχέση της γαλαζοαίματης με τον Ινδό λογιστή Αμπντούλ Καρίμ, όταν η ίδια ήταν 68 ετών και εκείνος 24. Οι δύο τους έγιναν στενοί φίλοι, σε σημείο που να προκληθεί δυσαρέσκεια στον οικογενειακό κύκλο της βασίλισσας. Όπως διαπιστώθηκε, αντάλλασαν επιστολές, η πλειονότητα των οποίων καταστράφηκαν μετά τον θάνατό της, με τον Ινδό λογιστή να εξορίζεται στον τόπο καταγωγής τους. Ορισμένες, πάντως, διασώθηκαν και αποδεικνύουν ότι οι δυο τους συζητούσαν πολύ προσωπικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων και των κατάλληλων σεξουαλικών στάσεων για να μείνει η σύζυγος του Καρίμ έγκυος.

«Οπωσδήποτε εξακολουθείς να νιώθεις την επιθυμία (σ.σ. για σεξ). Φεύγει αυτό ποτέ; Στους ηλικιωμένους θα έλεγα "μην το βάζετε ποτέ κάτω"» τονίζει, επισημαίνοντας ότι η ταινία θίγει το θέμα του έρωτα και το κατά πόσο αυτός δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των νέων.

Πρόσφατα η Ντεντς ξεκίνησε μια νέα σχέση με τον συντηρητή Ντέιβιντ Μιλς, 73 ετών. Ο -επί σειρά 30 ετών- σύζυγός της πέθανε από καρκίνο το 2001 και η ηθοποιός πρόσφατα μίλησε για το πώς η σχέση της με τον Μιλς τής είχε δώσει μια νέα επιθυμία για ζωή. Ωστόσο, η ίδια έχει αποκλείσει την ιδέα ενός νέου γάμου. 

Τη συμβουλή της Βρετανίδας ηθοποιού έρχεται να επιβεβαιώσει και η έρευνα της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ που έδειξε ότι η συναισθηματική πλευρά του σεξ ήταν πιο πλήρης για όσους είχαν ξεπεράσει τα 80 τους χρόνια. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι το 74% των γυναικών και το 72% των ανδρών μεταξύ 75 και 85 δήλωσε ότι το ικανοποιητικό σεξ ήταν απαραίτητο για τη διατήρηση μιας σχέσης. 

Όπως έλεγε και η Θεοπούλα στο «Παρά 5'»: Κόβεται το σεξ;

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.