Κινηματογραφος

Κριτική ταινίας: Ο έρωτας τα αλλάζει όλα (The good house)

Η Σιγκούρνι Γουίβερ σε απολογισμό ζωής

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 842
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο έρωτας τα αλλάζει όλα (The good house)

Κριτική για την ταινία «Ο έρωτας τα αλλάζει όλα (The good house)», σε σκηνοθεσία Μάγια Φορμπς και Γουόλι Βολοντάρσκι, με πρωταγωνιστές τους Σιγκούρνι Γουίβερ, Κέβιν Κλάιν, Μορένα Μπακαρίν

Η Χίλντι Γκουντ είναι μια γοητευτική μεσίτρια της Νέας Αγγλίας που τα κάνει όλα περίφημα. Η μόνη της αδυναμία είναι η αγάπη της για το αλκοόλ που της έχει προκαλέσει κατά καιρούς αρκετά προβλήματα. Έχοντας πλέον μεγαλώσει τα παιδιά της κι απολαμβάνοντας μια ζωή πλέον χωρίς ιδιαίτερες σκοτούρες, αποφασίζει να κάνει νέο ξεκίνημα στη ζωή της: επιστρέφει λοιπόν στα παλιά και τα ξαναφτιάχνει με τον παιδικό της έρωτα.

Άλλη μια παλιομοδίτικη και κατά διαστήματα κεφάτη αισθηματική κομεντί με τη Σιγκούρνι Γουίβερ σε ένα ρόλο που δεν την έχουμε ξαναδεί. Η εύθραυστη και αρκετά ευαίσθητη παρά το ατσαλάκωτο ίματζ της Χίλντι είναι μια γυναίκα που πασχίζει να βρει τον αληθινό εαυτό της. Η εξάρτηση από το αλκοόλ και το βαρύ ιατρικό ιστορικό της οικογένειας της (η μητέρα της που έπασχε από κατάθλιψη πέθανε λόγω του αλκοολισμού όταν εκείνη ήταν παιδί) δυσκολεύουν τις προσπάθειές της αλλά σε αυτό το προχωρημένο στάδιο της ζωής της, ο έρωτας φαίνεται ικανός να της δώσει την πολυπόθητη λύτρωση. Το σκηνοθετικό δίδυμο των Μάγια Φορμπς και Γουόλι Βολοντάρσκι («The polkaking») διασκευάζει το μυθιστόρημα της Αν Λίρι με την κλασική συνταγή της κοινωνικο-ρομαντικής κομεντί με τις προβλέψιμες συγκρουσιακές συνθήκες και τα αναγνωρίσιμα κλισέ, έχοντας ως μοναδική πρωτοτυπία την κατά διαστήματα διακοπή της αφήγησης για να μιλήσει η ηρωίδα κατευθείαν στο θεατή και να του εκμυστηρευθεί το πώς ακριβώς νιώθει την εκάστοτε στιγμή!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ στην ταινία «Marty Supreme» σε σκηνοθεσία Τζος Σάφντι
Marty Supreme: Το Όσκαρ στον κύριο Τιμοτέ Σαλαμέ, παρακαλώ

Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου

Ύβρις της ανθρωπότητας
Η ύβρις της ανθρωπότητας: Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου προκαλεί βαθιά ανησυχία

Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον. 

Kontinental 25
Kontinental 25: Ο Ράντου Ζούντε εναντίον όλων

Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY