Κινηματογραφος

Σαμ Μέντες: Θα ήταν ωραίο να δούμε μια γυναίκα να σκηνοθετεί τον Τζέιμς Μποντ

O σκηνοθέτης των «Skyfall» και «Spectre»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σαμ Μέντες πιστεύει πως θα ήταν ωραίο να δούμε μια γυναίκα να σκηνοθετεί τον Τζέιμς Μποντ
Σαμ Μέντες - Ντάνιελ Κρέιγκ © screenshot

Ο Σαμ Μέντες πιστεύει πως θα ήταν ωραίο να δούμε μια γυναίκα να σκηνοθετεί τον Τζέιμς Μποντ.

Ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες, ο οποίος στο παρελθόν σκηνοθέτησε μια από τις καλύτερες ταινίες του αγαπημένου πράκτορα 007, το «Skyfall», αλλά και την συνέχειά του το «Spectre», υποστήριξε ότι μια γυναίκα θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από την κάμερα στο μέλλον. 

Μιλώντας στο Deadline για να προωθήσει τη νέα του ταινία «Empire of Light», είπε μεταξύ άλλων «Νομίζω ότι ο ηθοποιός που υποδύεται τον Μποντ θα εξελιχθεί, ο σκηνοθέτης πρέπει να εξελιχθεί. Νομίζω ότι θα ήταν υπέροχο να δούμε μια γυναίκα να σκηνοθετεί τον Μποντ. Νομίζω ότι θα ήταν υπέροχο».

Η παραγωγός της κινηματογραφικής σειράς Τζέιμς Μποντ, Μπάρμπαρα Μπρόκολι, υποσχέθηκε ότι η 26η ταινία του franchise θα «επανεφεύρει» τον εμβληματικό κινηματογραφικό πράκτορα 007. Σε ομιλία της σε πρόσφατη εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας η ίδια μαζί με τον ετεροθαλή αδερφό της Μάικλ Γουίλσον ανακηρύχθηκαν μέλη της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BFI), η Μπρόκολι είπε ότι δεν έχουν επιλέξει ακόμη αντικαταστάτη για τον Ντάνιελ Κρεγκ.

«Δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος. Δουλεύουμε πού να πάμε μετά με τον χαρακτήρα, το συζητάμε. Δεν υπάρχει σενάριο και δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα μέχρι να αποφασίσουμε πώς θα προσεγγίσουμε την επόμενη ταινία γιατί, στην πραγματικότητα, είναι μια επανεφεύρεση του Μποντ. Επανεφευρίσκουμε ποιος είναι και αυτό απαιτεί χρόνο» διευκρίνισε η Μπρόκολι τονίζοντας ότι τα γυρίσματα της επόμενης ταινίας Μποντ δεν θα αρχίσουν μέχρι το 2025.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ