Κινηματογραφος

Πρώην Τζέιμς Μποντ «εκδιώχθηκε» από περιοδεία έπειτα από ομοφοβικά σχόλια

Ο ηθοποιός George Lazenby είχε υποδυθεί τον 007 στην ταινία «On Her Majesty's Secret Service»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο George Lazenby, ο ηθοποιός που είχε ενσαρκώσει τον χαρακτήρα του θρυλικού πράκτορα 007, απομακρύνθηκε από περιοδεία παράστασης έπειτα από ομοφοβικά σχόλια.

Με μια ανάρτηση ο ηθοποιός George Lazenby, ο οποίος είχε υποδυθεί τον θρυλικό μυστικό πράκτορα 007, ζήτησε συγγνώμη για τα ομοφοβικά σχόλια που διατύπωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα ο Αυστραλός ηθοποιός αποσύρθηκε από την περιοδεία του The Music of James Bond, στην οποία συμμετείχε.

«Λυπάμαι που οι ιστορίες μου στο Περθ το Σάββατο μπορεί να προσέβαλαν κάποιους», ανέφερε ο ηθοποιός και πρόσθεσε «δεν είχα πρόθεση να προσβάλω κάποιον, λυπάμαι εάν τα λεγόμενα μου ελήφθησαν έτσι».

Ο θεατρικός παραγωγός ανέφερε ότι ήταν «εξαιρετικά λυπημένος και απογοητευμένος» από τα σχόλια του ηθοποιού καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης. Από την πλευρά του ο ειδικός σύμβουλος Aaron Kernaghan επιβεβαίωσε ότι η τελευταία παράσταση, που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Hamer Hall της Μελβούρνης το Σάββατο, θα γίνει χωρίς την παρουσία του 83χρονου ηθοποιού καθώς υπήρξαν αρκετά παράπονα από θεατές.

«Αυτές ήταν οι προσωπικές του απόψεις. Δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της Concertworks», ανέφερε η εταιρεία παραγωγής.

Ποιος είναι ο George Lazenby

Ο George Robert Lazenby είναι Αυστραλός ηθοποιός και πρώην μοντέλο. Είναι ο δεύτερος ηθοποιός που υποδύθηκε τον Βρετανό μυστικό πράκτορα Τζέιμς Μποντ στη σειρά ταινιών της Eon Productions, υποδυόμενος τον χαρακτήρα στην ταινία On Her Majesty's Secret Service (1969). Έχοντας εμφανιστεί μόνο σε μία ταινία, η θητεία του Lazenby ως Μποντ είναι η συντομότερη από κάθε άλλου ηθοποιού της σειράς.

Ξεκινώντας την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως μοντέλο, ο Lazenby είχε παίξει μόνο σε διαφημίσεις όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον πρώτο ηθοποιό που ενσάρκωσε τον Μποντ, τον Σον Κόνερι. Αρνήθηκε να ξαναπαίξει τον ρόλο στις επόμενες ταινίες Μποντ και αντ' αυτού ερμήνευσε ρόλους σε ταινίες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 που περιελάμβαναν τα Universal Soldier (1971), Ποιος είδε την κυρία να πεθαίνει; (1972), Στόουνερ, ο εκδικητής με τ' ατσαλένια χέρια (1974), Χονγκ Κονγκ, η φωλιά των δολοφόνων (1975) και Η τρέλα δεν έχει όρια (1977). Αφού σταμάτησε η καριέρα του την ίδια περίοδο, άρχισε να ασχολείται με επιχειρήσεις και με επενδύσεις σε ακίνητα.

Ο Lazenby εμφανίστηκε αργότερα σε ρόλους που παρωδούσαν τον χαρακτήρα του Τζέιμς Μποντ. Το 2017, μια ταινία ντοκιμαντέρ της Hulu με τίτλο Becoming Bond παρουσίαζε τον Lazenby να αφηγείται την ιστορία της ζωής του και την ερμηνεία του ως Μποντ.

Πηγή: Guardian