Κριτική ταινίας: Εισιτήριο για τον παράδεισο
Τζούλια Ρόμπερτς- Τζορτζ Κλούνεϊ: ακαταμάχητο ζευγάρι
Κριτική για την ταινία «Ticket to paradise» με τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κάιτλιν Ντένβερ και σκηνοθεσίας Ολ Πάρκερ.
Χωρισμένοι εδώ και πολλά χρόνια οι Ντέιβιντ και Τζόρτζια φτάνουν στο Μπαλί για τον γάμο της κόρης τους Λίλι. Οι γονείς της νύφης έχουν αρκετούς λόγους για να παραμείνουν εχθροί για πολύ καιρό ακόμη, όμως συμφωνούν να αφήσουν τις αντιπαλότητες στην άκρη για χάρη ενός κοινού σκοπού. Που δεν είναι άλλος φυσικά από τη διάλυση του «καταστροφικού» γάμου, καθώς είναι βέβαιοι πως θα έχει την ίδια κατάληξη με τον δικό τους και φυσικά θα αφήσει ανεπούλωτες πληγές στη μονάκριβη θυγατέρα τους.
Η αλήθεια είναι πως μας έχουν λείψει οι ανάλαφρες χολιγουντιανές κομεντί, αφού από τότε που η πανδημία έφερε τα πάνω κάτω και στο κομμάτι της κινηματογραφικής βιομηχανίας, το συγκεκριμένο είδος περιορίστηκε σε λίγα –και μάλλον αμήχανα– δείγματα. Πάντως το «Εισιτήριο για τον παράδεισο», χωρίς να είναι καμιά σπουδαία ταινία, βρίσκει τον τρόπο να μας ψυχαγωγήσει. Ο βρετανός σκηνοθέτης Ολ Πάρκερ («Το εξωτικό ξενοδοχείο Μάριγκολντ», «Mamma mia: 2 Here we go again») ποντάρει στο στιλ της παλιομοδίτικης κωμωδίας χαρακτήρων και στη δοκιμασμένη αύρα της συνύπαρξης των σταρ (κολλητών και στην πραγματική ζωή) Κλούνεϊ και Ρόμπερτς για να βρει στόχο. Κάποιες καλογραμμένες ατάκες από το σενάριο που έχει ο ίδιος γράψει σε συνεργασία με τον Ντάνιελ Πίπσκι βγάζουν αρκετό γέλιο, ο στριφνός χαρακτήρας του Κλούνι δένει μια χαρά με την καπατσοσύνη της Ρόμπερτς κι ακόμη κι όταν η πλοκή οδεύει προς τα αναμενόμενα κλισέ ξεφυτρώνουν δυο-τρεις σκηνές (η επίθεση από το δελφίνι, το άγριο μεθύσι κ.ά.) που μας βγάζουν από τα στάνταρ του κωμικού κομφορμισμού. Μια εξωτική οικογενειακή κωμωδία καταστάσεων με τον αναπόφευκτο διδακτισμό (ο γάμος βλάπτει σοβαρά την υγεία) σε πρώτο επίπεδο είναι λοιπόν το «Εισιτήριο», με τα κίνητρα των πρωταγωνιστών και την αψυχολόγητη συμπεριφορά τους να πηγάζουν από την προαιώνια γονική αγωνία γύρω από το μέλλον των παιδιών τους. Θεμιτό και πειστικό από όποια γωνιά κι αν το δει κανείς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το θέατρο της διασποράς στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου
Η ταινία χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί
Πώς μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σε κάποιον, αν δεν θέλει να κοιτάξει την αλήθεια κατάματα;
Πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 6 Μαρτίου
Και το παράδοξο πίσω από τα νούμερα
Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου
Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον.
Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα
Ο Ρέιφ Φάινς παραδίδει μια σπάνιας συναισθηματικής έντασης ερμηνεία
Δείτε πρώτοι το φιλμ που κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες και ζήστε την κινηματογραφική εμπειρία στη μεγάλη οθόνη
Το αφιέρωμα της εταιρείας παραγωγής στην Ελληνίδα ηθοποιό
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Οι νικητές της λαμπερής βραδιάς
Ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του Πάμπλο Εσκομπάρ στη σειρά Narcos
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας – Συνεχίζει να εντυπωσιάζει το φιλμ του Γιάννη Οικονομίδη με 155.000 εισιτήρια στις αίθουσες
Τα γυρίσματα ξεκινούν στην Πορτογαλία με ορίζοντα κυκλοφορίας το 2027
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
Η αισθητική του επηρέασε σκηνοθέτες όπως ο Τζιμ Τζάρμους
H σχέση μητέρας κόρης με τα πολλά επίπεδα και με τα ακόμη περισσότερα μυστικά
Ο ρόλος που σημάδεψε την καριέρα του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.