Κινηματογραφος

Κριτική ταινίας: Oυπς 2! Ο Νώε Ξαναέφυγε (Ooops! The Adventure Continues)

Νέες δοκιμασίες για τους φρουφρούληδες

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 834
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Oυπς 2! Ο Νώε Ξαναέφυγε» των Τόμπι Γκένκελ και Σον ΜακΚόρμακ

Κριτική για την ταινία «Oυπς 2! Ο Νώε Ξαναέφυγε» των Τόμπι Γκένκελ και Σον ΜακΚόρμακ με τις φωνές των Αβραμέα, Χαλκιαδάκη, Αποστολίδη, Τερζάκη, Ματαφιά κ.ά.

Η κιβωτός με τα ζώα (αλλά χωρίς τον Νώε) βολοδέρνει στον ωκεανό αλλά οι προμήθειες τελειώνουν και τα σαρκοφάγα ζώα μοιάζουν να χάνουν την υπομονή τους. Η μόνη λύση είναι να βρεθεί γρήγορα στεριά και οι νεαροί Φίνι και Λέα μοιάζουν να έχουν τον τρόπο για να τα καταφέρουν.

Χαριτωμένο animation, με απολαυστικούς χαρακτήρες τους φρουφρούληδες που είναι μεν επιρρεπείς στις γκάφες αλλά χάρη στην έξω καρδιά συμπεριφορά τους καταφέρνουν να ξεπερνούν τις αντιξοότητες και να μοιράζουν δυνατές ποσότητες γέλιου. Συνέχεια του προ τριετίας φιλμ «Ουπς! Ο Νώε έφυγε» που μας πρωτοσύστησε το φανταστικό ζωικό είδος των φρουφρούληδων. Πάντως ο αναπόφευκτος διδακτισμός (η έννοια της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης κόντρα στον ρατσισμό και την ξενοφοβία) δεν χαλάει τη συνταγή: από τη στιγμή που ο νεαρός Φίνι βρίσκεται στην αποικία των ομοίων του είναι υποχρεωμένος να επιστρατεύσει την καπατσοσύνη του για να αποδείξει στους άλλους φρουφρούληδες ότι τα ξένα πλάσματα δεν είναι απαραίτητα κακά. Παρά την προβλέψιμη δράση η ταινία βλέπεται μια χαρά και θα κλέψει κυρίως τις καρδιές των λιλιπούτειων θεατών.     

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ