- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
«Μεγάλες Προσδοκίες» και μικρά επιτεύγματα
Ίθαν Χοκ και Γκουίνεθ Πάλτροου στη λεγόμενη πράσινη ταινία
Τι Να Δω Σήμερα: «Great Expectations» του Αλφόνσο Κουαρόν - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας.
Δημοσιογράφος, κορυφαίος μυθιστοριογράφος και φιλάνθρωπος, σαν σήμερα στις 7 Φεβρουαρίου, γεννιέται το 1812 στο Πόρτσμουθ του Ηνωμένου Βασιλείου ο Τσαρλς Ντίκενς, ένας συγγραφέας παγκόσμιας αναγνώρισης και επίδρασης, τέχνης και ψυχαγωγίας, του οποίου τα έργα καυτηρίαζαν την κοινωνική ανισότητα, την οικονομική ανέχεια και την ανεπάρκεια των θεσμών και των δομών της βικτωριανής Αγγλίας. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Μεγάλες Προσδοκίες» του Αλφόνσο Κουαρόν.
O δεκάχρονος Φιν είναι ένα φτωχό αγόρι που ερωτεύεται την Εστέλα, ένα πλούσιο κορίτσι, το οποίο είναι σνομπ, περιφρονητικό και φουλ εκπαιδευμένο για να του ραγίσει την καρδιά. Ωστόσο, κανένας έρωτας δεν είναι τόσο αληθινός όσο ο ανεκπλήρωτος και ως εκ τούτου, χρόνια μετά, ο Φιν (Ίθαν Χοκ) και η Εστέλα (Γκουίνεθ Πάλτροου) συναντιούνται ξανά ως ενήλικες και ο ταλαντούχος ανερχόμενος ζωγράφος πλέον Φιν, θα διεκδικήσει όλη τη ζωή που κρυφά επιθυμούσε.
Με αφήγηση στο πρώτο πρόσωπο από τον κεντρικό ήρωα ‘όπως την θυμάται’, η ταινία είναι μια γενναία προσέγγιση στη μεταφορά του πασίγνωστου ομώνυμου μυθιστορήματος του Τσαρλς Ντίκενς στη μεγάλη οθόνη, στην πιο ποπ ίσως έκδοση από όλες όσες έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς, οι περισσότερες εκ των οποίων και μεγάλες απογοητεύσεις. Περισσότερο λοβ στόρι παρά ιστορία ενηλικίωσης, όπως στο έργο του Ντίκενς, μα ένα μικρό επίτευγμα όσον αφορά στην ποιητική κινηματογράφηση, τον ονειρικό φωτισμό και τα κάδρα σαν πίνακες ζωγραφικής, ειδικά στο πρώτο μέρος με φόντο την παρηκμασμένη Φλόριντα, στη λεγόμενη και ως πράσινη ταινία, καθώς δεν υπάρχει ούτε μια σκηνή που να μην υπάρχει μια τουλάχιστον απόχρωση του πράσινου χρώματος. Προσέξτε το.
Η ταινία «Μεγάλες Προσδοκίες» είναι διαθέσιμη στα iTunes, Google Play Movies και YouTube.
Μεγάλες Προσδοκίες (Great Expectations)
- Η.Π.Α., 1998, Έγχρωμη
- Δράμα / Ρομαντική, 111’
- Σκηνοθεσία: Αλφόνσο Κουαρόν
- Σενάριο: Τσαρλς Ντίκενς (μυθιστόρημα), Μιτς Γκλέιζερ
- Πρωταγωνιστούν: Ίθαν Χοκ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Αν Μπάνκροφτ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Κρις Κούπερ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γίνεται η πρώτη μαύρη ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδίας
Ο ηγέτης των Rolling Stones σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό φιλμ που αρχικά έμεινε εκτός διανομής
Frankenstein, Γκράντε, Ερίβο και «Adolescence» κλέβουν την παράσταση
Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του Ανόρα τοποθετείται
Η 91χρονη θρυλική ηθοποιός μιλά για την επιδείνωση της όρασης και της μνήμης της
Προάγγελος των Όσκαρ τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Λος Άντζελες
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Η πρωτότυπη ταινία διαφέρει σε κάποια στοιχεία από την Ειδική Έκδοση του 1997
Η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός διαπραγματεύεται τον ρόλο της στο πολυαναμενόμενο σίκουελ
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά τη δημιουργικότητα
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Η διάσημη ηθοποιός θα παραστεί στην προβολή της διεθνούς παραγωγής «Μαρία Κάλλας – Μόνικα Μπελούτσι: Μια Συνάντηση» στο Παλλάς
Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2026
Ένα μινιμαλιστικό αλλά και άρτιο στις λεπτομέρειές του οικογενειακό δράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.