Κινηματογραφος

Κριτική ταινίας: Οι Άγιοι της Μαφίας (The Many Saints of Newark)

Η εφηβεία ενός γκάνγκστερ

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 806
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Άγιοι της Μαφίας (The Many Saints of Newark) **

Κριτική για την ταινία «Οι Άγιοι της Μαφίας (The Many Saints of Newark)» του Άλαν Τέιλορ με τους Αλεσάντρο Νιβόλα, Λέσλι Όντομ Τζ. Κόρεϊ Στολ, Μάικλ Γκαντολφίνι

Ο νεαρός Τόνι Σοπράνο μεγαλώνει σε μία από τις πιο ταραχώδεις περιόδους στην ιστορία του Νιούαρκ και ανδρώνεται, καθώς αντίπαλες συμμορίες ανελίσσονται και διεκδικούν την εξουσία από την πανίσχυρη εγκληματική οργάνωση των ΝτιΜέο, που κυριαρχεί στη διχασμένη από τον ρατσισμό πόλη.

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ (The Many Saints of Newark) - Official Trailer 2

Το κινηματογραφικό πρίκουελ του τηλεοπτικού saga «Sopranos» μας επηρεάζει την ιστορία του Τόνι Σοπράνο. Το ξεχωριστό με το φιλμ είναι η παρουσία του Μάικλ Γκαντολφίνι, ο οποίος υποδύεται τον νεαρό Τόνι Σοπράνο, και είναι ο γιος του μακαρίτη Τζέιμς Γκαντολφίνι που ήταν ο πρωταγωνιστής στην περίφημη τηλεοπτική σειρά. Τα κλισέ και οι στερεοτυπικές αναφορές των γκανγκστερικών φιλμ δεν απουσιάζουν στο καλοφτιαγμένο φιλμ που σκηνοθέτησε ο Άλαν Τέιλορ, που έχει προϋπηρεσία σε μπλόμπαστερ («Thor», «Terminator Genisys») αλλά και στην τηλεόραση («Mad Men», «The Sopranos», «Νόμος και τάξη»), όμως είναι εμφανές το άγχος του για τις συγκρίσεις που θα γίνουν μεταξύ της ταινίας και της τηλεοπτικής σειράς. Παρότι ενορχηστρώνει αποτελεσματικά το παιχνίδι που συνδέει το χτες με το σήμερα στην ιστορία του ήρωα, ο Τέιλορ αδυνατεί να δώσει επιπλέον ενδιαφέρον στους χαρακτήρες μένοντας πεισματικά απορροφημένος με τον ήρωά του, σε σημείο που η σεναριακή έμπνευση περιορίζεται όσο προχωρά η δράση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ