- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κριτική για την ταινία «Εγκλωβισμένος» (Love Trilogy: Chained) του Γιαρόν Σανί με πρωταγωνιστές τους Εράν Ναΐμ, Σταβ Αλμαγκόρ, Σταβ Πατάι.
Ο έμπειρος αστυνομικός Ρασί στο Τελ Αβίβ θέλει να αποκτήσει παιδί με τη σύζυγό του αλλά θα δει τον κόσμο του να διαλύεται, όταν κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση σε έλεγχο που πραγματοποιεί.
Ψευδοντοκιμαντερίστικη αισθητική που ενισχύεται από μια τραχιά και αφιλτράριστη ερμηνεία, μια αίσθηση ασφυξίας με πολιτική χροιά (ο Ρασί είναι ο καθρέφτης της συντηρητικής πλευράς στο σύγχρονο Ισραήλ) και κυρίως το δραματικό πορτρέτο ενός άντρα που αναζητά την αγάπη αλλά ο εθισμός του στη βία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Η ταινία παρακολουθείται με ζωηρό ενδιαφέρον αλλά σχετικά γρήγορα χάνει τις ασφαλιστικές δικλείδες της. Ο Γιαρόν Σανί («Σταυροδρόμια Ζωής») υπογράφει το δεύτερο φιλμ από την «Τριλογία της Αγάπης» με έμφαση στις αντιφάσεις της ζωής και τα γρανάζια της μοίρας αλλά δεν γίνεται ιδιαίτερα πειστικός. Η πνευματική και ψυχολογική ταύτιση του θεατή με τον ήρωά του ποτέ δεν επιτυγχάνεται, καθώς η θυματοποίηση του ήρωα είναι δοσμένη με λάθος προσέγγιση: o περιορισμένος δραματικός αντίκτυπος, η επιδερμική ανάλυση του ζητήματος της βίας (ειδικά στη σχέση αντρών - γυναικών) και κυρίως το αδικαιολόγητο φινάλε διαλύουν κάθε επίφαση αλήθειας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 14 Αυγούστου
Ο σκηνοθέτης του Justice League φέρνει ξανά στη μεγάλη οθόνη την κλασική ταινία του Τζον Κάρπεντερ
Η πρωταγωνίστρια του Euphoria κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα ως παραγωγός του Χόλιγουντ
Θερινό στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.