Κινηματογραφος

Fall Movies Preview 2021: 9+1 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς

Τζέιμς Μποντ, Dune και Spider-Man είναι μερικοί από τους πιο πολυαναμενόμενους κινηματογραφικούς τίτλους της χρονιάς που θα δούμε τους επόμενους μήνες

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 796
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Ντάνιελ Κρεγκ ως Τζέιμς Μποντ στην ταινία «No time to die»
O Ντάνιελ Κρεγκ ως Τζέιμς Μποντ στην ταινία «No time to die»

Fall Movies Preview 2021: Επιλογές από τις καλύτερες κινηματογραφικές ταινίες που αναμένεται να κυκλοφορήσουν το Φθινόπωρο

Dune
H βεβαιότητα –που γίνεται πίστη– ότι η άποψη του Καναδού Ντενί Βιλνέβ για το έπος επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ (όλοι οι τίτλοι της δημοφιλούς σειράς «Dune» που εμπνεύστηκε ο Αμερικανός συγγραφέας κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis) θα είναι ανώτερη από εκείνη του Ντέιβιντ Λιντς στο ημιαποτυχημένο φιλμ του 1984 με τον Κάιλ Μακ Λάχλαν, αλλά και από την εξάωρη τηλεοπτική σειρά του 2000 του Τζον Χάρισον με τον Ουίλιαμ Χαρτ. Συνδυάζοντας την καταιγιστική δράση με τις μηχανορραφίες της πολιτικής και τον μυστικισμό με την οικολογική συνείδηση, η νέα περιπέτεια του «Dune» φαίνεται να βάζει τάξη στον Αρράκις, τον πλανήτη των ερήμων. Ο Αρράκις, γνωστός και ως Ντιουν, είναι το μοναδικό μέρος στο σύμπαν όπου υπάρχουν φυσικά αποθέματα του μπαχαρικού μελάνζ, της πολυτιμότερης ουσίας στην Αυτοκρατορία. Το μελάνζ παρατείνει τη ζωή, διευρύνει την ανθρώπινη συνείδηση και επιτρέπει στους Πλοηγούς της Διαστημικής Συντεχνίας να αναδιπλώνουν το διάστημα, προσφέροντας έτσι στην ανθρωπότητα τη δυνατότητα να ταξιδεύει στ’ αστέρια. Στον παράξενο αυτόν κόσμο παρακολουθούμε τις περιπέτειες του νεαρού Πωλ Ατρείδη, που ως Μουάντ Ντιμπ θα σφραγίσει το μέλλον του πλανήτη και ολόκληρης της Αυτοκρατορίας και θα επιδιώξει να πάρει εκδίκηση για τη συνομωσία κατά της οικογένειάς του που προξένησε τον θάνατο του πατέρα του Λίτο Ατρείδη. Το φιλμ, με πρωταγωνιστές τους Τιμοτέ Σαλαμέ, Ζεντάγια, Τζέισον Μομόα και Όσκαρ Άιζακ, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και θα βγει στις αίθουσες στις 14 Οκτωβρίου.

Dune

No Time To Die
Πιθανότατα είναι η τελευταία φορά (ποτέ μη λες ποτέ, βέβαια) που ο Ντάνιελ Κρεγκ φοράει το κοστούμι του Τζέιμς Μποντ, καθώς δεν τον αφήνουν να βγει στη σύνταξη! Εδώ, ο Μποντ έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και απολαμβάνει τη γαλήνη της Τζαμάικα, η οποία θα διαταραχθεί όταν ο παλιός του φίλος Φίλιξ Λέιτερ της CIA εμφανίζεται ζητώντας τη βοήθειά του. Το φιλμ, που σκηνοθετεί ο Κάρι Φουκουνάγκα, είναι το πρώτο που έπεσε… θύμα της πανδημίας, καθώς ήταν προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες τον Απρίλιο του 2020 και έκτοτε γνώρισε απανωτές αναβολές. Ο σκηνοθέτης του «True Detective» αναλαμβάνει να φρεσκάρει τον μύθο του ατσαλάκωτου πράκτορα της MI6, αν και πατά σε γνώριμα εδάφη με παλιούς γνωστούς (ο Κριστόφ Βαλτζ υποδύεται τον… Stavro Blofeld). Στην ταινία, που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 30 Σεπτεμβρίου, συμπρωταγωνιστούν οι Ράμι Μάλεκ, Λεά Σεϊντού, Λασάνα Λιντς, Μπεν Γουίσοου, Ναόμι Χάρις, Τζέφρι Ράιτ, Ρέιφ Φάινς (ως «Μ»), Άνα ντε Αρμάς, Νταλί Μπενσάλα, Ντέιβιντ Ντένσικ και Μπίλι Μάγκνουσεν.

Halloween Kills
Συνέχεια για την πρόσφατη επιτυχημένη αναβίωση του κλασικού θρίλερ του Κάρπεντερ, ο οποίος σύστησε στο κινηματογραφόφιλο κοινό, στα τέλη των 70s, έναν από τους κορυφαίους σίριαλ κίλερ στην ιστορία του σινεμά. Το 2018, η «Νύχτα με τις μάσκες» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Τζέιμι Λι Κέρτις, έκανε ρεκόρ στο box office, κερδίζοντας περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, και έγινε το πιο εμπορικό κεφάλαιο της διάσημης σειράς ταινιών στα 40 χρόνια της ιστορίας της. Η νέα ταινία ξεκινά λίγα λεπτά αφότου η Λόρι (Τζείμι Λι Κέρτις), η κόρη της Κάρεν (Τζούντι Γκριρ) και η εγγονή της Άλισον (Άντι Μάτιτσακ) άφησαν τον μασκοφόρο δολοφόνο Μάγερς παγιδευμένο να καίγεται στο υπόγειο. Η Λόρι θα εισαχθεί στο νοσοκομείο με τραύματα, πιστεύοντας ότι επιτέλους κατάφερε να σκοτώσει τον διαχρονικό βασανιστή της, αλλά, όταν ο Μάικλ καταφέρνει να απελευθερωθεί, το τελετουργικό λουτρό αίματος θα αναβιώσει. Η «Νύχτα με τις μάσκες 2» θα βγει στις αίθουσες στις  14 Οκτωβρίου.

Halloween Kills

Venom: Let There Be Carnage
Για δεύτερη φορά ο Τομ Χάρντι υποδύεται τον Eddie Brock/Venom με νέο σκηνοθέτη τον Άντι Σέρκις, αν και η πρώτη ταινία του Ρούμπεν Φλάισερ απέφερε το 2018 περισσότερα από 850 εκατομμύρια δολάρια στους παραγωγούς των Marvel Studios. Στη νέα περιπέτεια του φονικού προστάτη Venom, ενός από τους πιο πολύπλοκους και ιδιαίτερους χαρακτήρες της Marvel, δίπλα στον Χάρντι θα συναντήσουμε τη Μισέλ Γουίλιαμς («Το μυστικό του Brokeback Mountain») και τη Ναόμι Χάρις, που μετά την εμπειρία της στα μεγάλα franchises τύπου «Πειρατές της Καραϊβικής», καθώς και τα τελευταία φιλμ του Τζέιμς Μποντ, ετοιμάζεται να αφήσει τη σφραγίδα της σε άλλο ένα διάσημο blockbuster υποδυόμενη τη Shriek. Η μεγάλη ατραξιόν του φιλμ, πάντως, αναμένεται να είναι ο Γούντι Χάρελσον στον ρόλο του κακού Cletus Kasady/Carnage. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου.

Venom: Let There Be Carnage

The French Dispatch
Η νέα δημιουργία του Γουές Άντερσον (αγαπημένος των χίπστερ και των εναλλακτικών σινεφίλ) μας μεταφέρει στον κόσμο της δημοσιογραφίας και στη Γαλλία του 20ού αιώνα, όπου μια ομάδα δημοσιογράφων οραματίζεται το «απόλυτο» περιοδικό! Ο Άντερσον εμπνέεται από τους ανήσυχους ρεπόρτερ  που έχουν κολλήσει το «μικρόβιο» της αλήθειας, καταθέτοντας ακόμη μια εκκεντρική κωμωδία που αποθεώνει το χάος και τη ρετρό λατρεία, πάντα όμως με την κάμερα να επιδίδεται σε επιδέξια γεωμετρικά νούμερα. Η ταινία, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών και συγκέντρωσε εξαιρετικές κριτικές, έχει απίθανο καστ,  με αστέρες όπως η Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, ο Τιμοτέ Σαλαμέ, ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο, η Λεά Σεϊντού, ο Μπιλ Μάρεϊ, η Τίλντα Σουίντον και ο Γουίλεμ Νταφόε. Το «The French Dispatch» κυκλοφορεί τον Νοέμβριο στις ελληνικές αίθουσες.

The French Dispatch

House of Gucci
Το φιλμ του Ρίντλει Σκοτ μας μεταφέρει στο 1995 και στα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του Maurizio Gucci. Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από την πραγματική ιστορία της οικογενειακής αυτοκρατορίας του ιταλικού οίκου μόδας Gucci. Διατρέχοντας τρεις δεκαετίες έρωτα, προδοσίας, παρακμής και εκδίκησης, ο φακός του Βρετανού σκηνοθέτη παρακολουθεί τι κρύβεται πίσω από ένα ιστορικό όνομα και ανιχνεύει τις ραδιουργίες εκείνων που είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα προκειμένου να διατηρήσουν τον απόλυτο έλεγχο της αυτοκρατορίας των Gucci. Στις 25 Νοεμβρίου στις αίθουσες.

House of Gucci

Spider-Man: No Way Home
Η τρίτη περιπέτεια του Τομ Χόλαντ ως Spider-Man συνεχίζει από εκεί όπου τελείωσε η προηγούμενη. Στο «Spider-Man: Far From Home» αποκαλύφθηκε η πραγματική ταυτότητα του Spider-Man, και τώρα κάποιοι εχθροί από τα παλιά επιστρέφουν στην πόλη του ήρωα για να πάρουν την εκδίκησή τους. Στο «No Way Home», που θα βγει στις αίθουσες μόνο μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα (17 Δεκεμβρίου), ο ήρωας θα έχει σύμμαχο τον Dr. Strange (φυσικά ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στον ρόλο), ενώ οι κακοί του φιλμ είναι ο Electro του Τζέιμι Φοξ από το «Amazing Spider-Man» του Μαρκ Γουέμπ, ο Green Goblin του Γουίλεμ Νταφόε από τον πρώτο «Spider-Man» του Σαμ Ράιμι και, φυσικά, ο Dr. Octopus, τον οποίο υποδύεται ο Άλφρεντ Μολίνα, όπως είχε συμβεί και στο «Spider-Man 2», επίσης του Σαμ Ράιμι. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Τζον Γουότς, που είχε υπογράψει και τα δύο προηγούμενα φιλμ, ενώ στους βασικούς ρόλους συναντάμε και πάλι τη Ζεντάγια, τη Μαρίσα Τομέι, τον Τζον Φαβρό και τον Τζ. Κ. Σίμονς.

Spider-Man: No Way Home

Titane
Έχει ήδη τον τίτλο της πιο σοκαριστικής ταινίας των τελευταίων ετών, και μάλιστα ενισχυμένης με τον Χρυσό Φοίνικα που κατέκτησε στις πρόσφατες, καλοκαιρινές παρακαλώ, Κάννες. Το προκλητικό και άκρως αντισυμβατικό «Titane» της Ζουλιά Ντικουρνό (μας είχε κερδίσει από το πρώτο της κιόλας φιλμ, το συναρπαστικό σκεπτόμενο σπλάτερ «Raw» το 2016) με τον θρίαμβό του στο φεστιβάλ των Καννών κάνει τη νεαρή Γαλλίδα σκηνοθέτρια μόλις τη δεύτερη γυναίκα που κερδίζει το πολυπόθητο βραβείο στην ιστορία του θεσμού. Η πλοκή εκτυλίσσεται γύρω από μια σεξουαλικά διφορούμενη νεαρή δολοφόνο που, όταν ο αστυνομικός κλοιός στενεύει γύρω της, υιοθετεί την ταυτότητα ενός εξαφανισμένου από χρόνια αγοριού.

Titane

The Matrix Ressurections
Η μεγάλη στιγμή για τους φαν του φουτουριστικού έπους των 90s «The Matrix». Τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας «Matrix Resurrections» έχει αναλάβει η Λάνα Γουατσόφσκι σε σενάριο το οποίο υπογράφει η ίδια μαζί με τον Αλεξάντερ Χέμον και τον Ντέιβιντ Μίτσελ (τον συγγραφέα του «Cloud Atlas»). Φυσικά, στους κεντρικούς ρόλους ξανασυναντάμε τους Κιάνου Ριβς και Κάρι Αν Μος, που θα συνεργαστούν με τους Γιάχια Αμπντούλ-Μάτιν Β΄ του «Candyman», Τζέντα Πίκετ Σμιθ, Τζέσικα Χένγουικ, Νιλ Πάτρικ Χάρις και Τζόναθαν Γκροφ. Στις 16 Δεκεμβρίου στις αίθουσες.

The Matrix Ressurections

Cry Macho
Στη νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ o βετεράνος δημιουργός υποδύεται τον Μάικ Μίλο, ένα παλιό αστέρι του ροντέο και νυν ξεπεσμένο εκτροφέα αλόγων, ο οποίος, το 1979, αναλαμβάνει να φέρει τον γιο του πρώην αφεντικού του από το Μεξικό. Αναγκασμένοι να πάρουν τους παράδρομους στην επιστροφή τους στο Τέξας, οι αταίριαστοι συνοδοιπόροι αντιμετωπίζουν ένα απροσδόκητα απαιτητικό ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου ο κουρασμένος εκπαιδευτής αλόγων θα βρει απρόσμενες συνδέσεις και την προσωπική του αίσθηση λύτρωσης. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης ο Εντουάρντο Μινέτ, στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση, που υποδύεται το νεαρό αγόρι, και η Νατάλια Τρέιβεν («Collateral Damage», «Soulmates»). Το σενάριο των Νικ Σενκ και Ν. Ρίτσαρντ Νας βασίζεται στο βιβλίο του τελευταίου. Η ταινία θα βγει στις 16 Σεπτεμβρίου στις ελληνικές αίθουσες.

Cry Macho

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ