«Μπέτυ Μπλου» και το μόνιμα γυμνό κορμί της Μπεατρίς Νταλ
Λες και δεν έχουμε περάσει αρκετούς καύσωνες εφέτος
Τι Να Δω Σήμερα: "Betty Blue" του Ζαν-Ζακ Μπενέξ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας
Όταν είσαι διακοπές, μια από τις πιο αναπάντεχες απολαύσεις είναι να πετύχεις τυχαία κάποια επανέκδοση στο θερινό σινεμά, σε κάποιο νησί που βλέπεις για πρώτη φορά και με παρέα που δεν έχεις ξανά πάει. Όταν είναι Αύγουστος και είσαι στην Αθήνα, το καλό σενάριο είναι πως έχεις πλούσιες επιλογές -όπως και αυτή την εβδομάδα- από νέες ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες. Το καλοκαίρι φαίνεται πως δεν μείωσε την ορμή της εγχώριας διανομής. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Μπέτυ Μπλου» του Ζαν-Ζακ Μπενέξ, σε νέα ψηφιακή κόπια.
Ο Ζοργκ (Ζαν-Ιγκ Ανγκλάντ) και η Μπέτυ (Μπεατρίς Νταλ) είναι ερωτευμένοι και το δείχνουν με κάθε τρόπο. Κάνουν έρωτα όλη νύχτα, ρίχνουν επικούς τσακωμούς μέχρι να γίνουν όλα λαμπόγυαλο μέσα στο σπίτι, βάζουν φωτιά και το καίνε πριν τα αφήσουν όλα πίσω για να αρχίσουν νέα ζωή. Είναι ελεύθεροι και περιπετειώδεις με αυτό τον τρόπο, είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο και κανείς δεν θα μπορέσει να τους χωρίσει. Παρά το γεγονός πως εκείνος είναι συγγραφέας, η αφήγηση επικεντρώνεται στη ζωώδη έλξη μεταξύ τους και φαίνεται να αναλώνεται όλη εκεί.
Κάνεις υποχωρήσεις όταν είσαι τόσο ερωτευμένος, δακτυλογραφείς το χιλιάδων λέξεων χειρόγραφο βιβλίου του αγαπημένου σου χωρίς να το ζητήσει κι εκείνος από την άλλη μεριά κρατάει την ψυχραιμία του όταν βγαίνεις εκτός εαυτού και τελικά χάνεις τα λογικά σου εντελώς. Η τρίτη ταινία του Ζαν-Ζακ Μπενέξ με την στιλιζαρισμένη κινηματογράφηση και τη δυνατή φωτογραφική σύνθεση, είχε κάνει πάταγο το 1986 και ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, σε μια εποχή που το εμμονικό πάθος ισοδυναμούσε με φονικό από έρωτα και η εκρηκτική λίμπιντο με μόνιμο γδύσιμο.
Η ταινία «Μπέτυ Μπλου» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από 19/8 σε επανέκδοση από την Bibliotheque.
Μπέτυ Μπλου (32° 7 le Matin / Betty Blue)
Γαλλία, 1986, Έγχρωμη
Δράμα / Ρομαντική, 185’
Σκηνοθεσία: Ζαν-Ζακ Μπενέξ
Σενάριο: Ζαν-Ζακ Μπενέξ, Φιλίπ Τζιάν (μυθιστόρημα)
Πρωταγωνιστούν: Μπεατρίς Νταλ, Ζαν-Ιγκ Ανγκλάντ, Ζεράρ Νταρμόν, Κονσουέλο Ντι Χάβιλαντ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου
Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον.
Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα
Ο Ρέιφ Φάινς παραδίδει μια σπάνιας συναισθηματικής έντασης ερμηνεία
Δείτε πρώτοι το φιλμ που κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες και ζήστε την κινηματογραφική εμπειρία στη μεγάλη οθόνη
Το αφιέρωμα της εταιρείας παραγωγής στην Ελληνίδα ηθοποιό
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Οι νικητές της λαμπερής βραδιάς
Ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του Πάμπλο Εσκομπάρ στη σειρά Narcos
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας – Συνεχίζει να εντυπωσιάζει το φιλμ του Γιάννη Οικονομίδη με 155.000 εισιτήρια στις αίθουσες
Τα γυρίσματα ξεκινούν στην Πορτογαλία με ορίζοντα κυκλοφορίας το 2027
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
Η αισθητική του επηρέασε σκηνοθέτες όπως ο Τζιμ Τζάρμους
H σχέση μητέρας κόρης με τα πολλά επίπεδα και με τα ακόμη περισσότερα μυστικά
Ο ρόλος που σημάδεψε την καριέρα του
Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Ιλίρ Τσούκο προβάλλεται με συζήτηση και DJ set
Το αφιερωματικό βίντεο με σκηνές από την καριέρα της
Μια σκοτεινή επανεκτέλεση του κλασικού μύθου του Ρομπέν των Δασών
Γνωστή για την ταινία «Αδέρφια μου, αλήτες, πουλιά» στο πλευρό του Τόλη Βοσκόπουλου
Η νέα ταινία της Marvel βγα'ινει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.