Κινηματογραφος

Κριτική ταινίας: Αδέρφια σε σύγκρουση (Rams)

Δυναμικό αυστραλέζικο ριμέικ μιας ισλανδικής επιτυχίας

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σαμ Νιλ απεικονίζεται σε σκηνή από την ταινία «Αδέρφια σε σύγκρουση»
Ο Σαμ Νιλ πρωταγωνιστεί στην ταινία «Αδέρφια σε σύγκρουση»

Κριτική για την ταινία «Αδέρφια σε σύγκρουση (Rams)» του Τζέρεμι Σιμς, με τους Σαμ Νιλ, Μάικλ Κέιτον, Μιράντα Ρίτσαρντσον

Τα αδέλφια Λες και Κόλιν Γκρίμουρσον έχουν να ανταλλάξουν κουβέντα εδώ και σαράντα χρόνια, παρότι μοιράζονται την ίδια φάρμα και τα εντυπωσιακά κριάρια τους πάντα κερδίζουν τους τοπικούς διαγωνισμούς. Όταν μια μολυσματική ασθένεια ζώων πλήττει τα πρόβατα της περιοχής, η σχέση των Γκρίμουρσον θα ζήσει νέα, πιο τραυματικά επεισόδια.

Μια όμορφη ισλανδική ταινία ήταν το προ εξαετίας «Δεσμοί αίματος» του Γκρίμουρ Χακόναρσον και το αυστραλέζικο ριμέικ της ακολουθεί την ίδια πετυχημένη συνταγή, μεταφέροντας τον τόπο δράσης από τον παγωμένο ευρωπαϊκό βορρά στα καταπράσινα βοσκοτόπια της καυτής Αυστραλίας. Οι διαφορές ανάμεσα στα δύο φιλμ είναι μικρές αλλά όχι ανεπαίσθητες. Το τοπίο αναδεικνύεται σε ισότιμο πρωταγωνιστή των εξαίρετων Σαμ Νιλ και Μάικλ Κέιτον, η εσωτερικότητα και η μελέτη των χαρακτήρων είναι πιο ψαγμένη, το πολιτικό σχόλιο γύρω από το παρελθόν των Αβορίγινων και την αφομοίωση τους στο νέο κόσμο (πανέξυπνο το εύρημα του Αι- Βασίλη) δίνεται με αφοπλιστική απλότητα, το μαύρο χιούμορ είναι πιο δηκτικό και συχνό.

Σκηνοθεσία: Τζέρεμι Σιμς
Παίζουν: Σαμ Νιλ, Μάικλ Κέιτον, Μιράντα Ρίτσαρντσον

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ