Κινηματογραφος

Κριτική ταινίας: Μια φορά κι έναν καιρό (Come Away)

Ο Πίτερ Παν αδελφάκι της Αλίκης

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 794
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μια φορά κι έναν καιρό (Come Away)

Κριτική για την ταινία "Μια φορά κι έναν καιρό (Come Away)" της Μπρέντα Τσάπμαν, με τους Αντζελίνα Τζολί, Ντέιβιντ Ογιελόβο, Άνα Τσάνσελορ, Μάικλ Κέιν

Η Αλίκη και ο Πίτερ προσπαθούν να διαχειριστούν την απώλεια του μεγάλου τους αδελφού και να παρηγορήσουν τους γονείς τους, που νιώθουν απόλυτα ανήμποροι.

Η σκηνοθέτρια της ντισνεϊκής «Brave» επιχειρεί κάτι φιλόδοξο. Να δέσει σε μια ιστορία τα γεγονότα που οδήγησαν στη γέννηση του «Πίτερ Παν» και της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων». Η μυθοπλαστική αυθαιρεσία επιχειρεί να συνδέσει το στοιχείο του φανταστικού με την οικογενειακή τραγωδία, αλλά τα δύο αυτά στοιχεία δυσκολεύονται να συνυπάρξουν αρμονικά, καθώς το δράμα κυριαρχεί. Μάλλον άστοχη η επιλογή της Τζολί, που υποδύεται τη μητέρα της οικογένειας, αφελής η εξήγηση για τη βουτιά της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, πιο πειστικός ο χαρακτήρας του Πίτερ Παν, που επιλέγει να μη μεγαλώσει ποτέ. Πάντως, στο συγκινητικό φινάλε, που είναι το πιο δυνατό στοιχείο του φιλμ, να έχετε έτοιμα τα χαρτομάντιλά σας.

Σκηνοθεσία: Μπρέντα Τσάπμαν
​Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Ντέιβιντ Ογιελόβο, Άνα Τσάνσελορ, Μάικλ Κέιν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ