Κινηματογραφος

Κάννες 2021: παράπονα, ατοπήματα και fashion police

Κρυάδες, απειλές και αλλοπρόσαλλα ντυσίματα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
cannes-fashion-police-gossip.jpg
© Getty Images / Ideal Image

Από την παρούσιαστρια μέχρι ηθοποιό που απειλεί τον Μακρόν οι φέτινες ήταν επεισοδιακές και με πολλές εμφανίσεις για fashion police.

Μετά το ευτελές και υπερ-πολιτικοποιημένο θέαμα της τελετής των γαλλικών βραβείων Σεζάρ τον περασμένο Μάρτιο, στις Κάννες ακούστηκαν παράπονα για την παρουσιάστρια της τελετής Doria Tillier η οποία προσπαθούσε να κάνει χιούμορ χωρίς να προκαλεί ούτε ένα αμυδρό χαμόγελο. Οι ατάκες της Tillier, που ήταν φέτος υποψήφια για Σεζάρ ηθοποιίας, θεωρήθηκαν τετριμμένες και κρύες: η 35χρονη είναι γνωστή κυρίως επειδή παρουσιάζει το μετεωρολογικό δελτίο στο Canal+.

Πολλοί ξένοι επισκέπτες συζητούν από προχθές την έλλειψη χιούμορ των Γάλλων που δεν καταφέρνουν να βρουν διασκεδαστικούς παρουσιαστές, ή τουλάχιστον έξυπνα ενοχλητικούς όπως είναι, για παράδειγμα, ο Ricky Gervais. Μετά τη νερόβραστη Tillier, τα αίματα άναψαν όταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας «La Fracture» (Η ρωγμή), που συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα, επιτέθηκε λεκτικά στον Εμανουέλ Μακρόν απειλώντας ότι θα τον δείρει. Ο Pio Marmaï, υπερασπιζόμενος την ταινία που αφορά τα Κίτρινα Γιλέκα, είπε ότι θα του άρεσε να πάει στο σπίτι του Μακρόν και να του σπάσει τα μούτρα. H δήλωση του δημοφιλούς ηθοποιού, ο οποίος υποδύεται στο «La Fracture» έναν φορτηγατζή του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων προκάλεσε την αντίδραση του Christophe Castaner, προέδρου του κυβερνητικού κόμματος στην Εθνοσυνέλευση, ο οποίος σε tweet απένειμε στον Marmaï τον «χρυσό φοίνικα της χυδαιότητας». Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επακολούθησε καβγάς με το hashtag #PioMarmai, όπου, εκτός από το μίσος για τον Μακρόν, εκφράζεται από χθες περιφρόνηση για το φεστιβάλ των Καννών: «ένα φεστιβάλ που δεν αφορά κανέναν και που βραβεύει ταινίες που δεν θα δει κανένας.» Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μια από αυτές τις ταινίες είναι το μιούζικαλ «Annette» του Leo Carax με τον Adam Driver και την Marion Cotillard, η οποία φάνηκε στους περισσότερους κριτικούς «κραυγαλέο μελόδραμα» και «αποτυχημένο, πομπώδες, πείραμα». Όπως έγραψε η εφημερίδα «Le Parisien», ο Adam Driver «τραγουδάει σαν κατσαρόλα» και «ο Carax δεν φοβάται τη γελοιότητα», η οποία γελοιότητα, σημειωτέον, διαρκεί δύο ώρες και είκοσι λεπτά. 

gettyimages-1327978560.jpg
Pio Marmai "La Fracture" © Pool/Getty Images

gettyimages-1328004573.jpg
Marion Cotillard © Pascal Le Segretain / Getty Images

Tέλος, η Marion Cottillard, παρότι φορούσε Chanel, φαινόταν σαν να φοράει χειμωνιάτικη ρόμπα, ενώ η Tina Kunakey έμοιαζε με χριστουγεννιάτικο δώρο σε εντυπωσιακό αμπαλάζ. Όσο για την Camille Cottin, που έχουμε δει στο «Call My Agent», το σχίσιμο στο φόρεμα ήταν κάπως υπερβολικό με αποτέλεσμα να νιώθει αμηχανία στο βάδισμα.

gettyimages-1327887963.jpg
Izabel Goulart "Benedetta" © Lionel Hahn / Getty Images

paz-vega.jpg
Paz Vega © Andreas Rentz / Getty Images

.jpg
Deborah Lukumuena (The Worst Person In The World) © Kate Green / Getty Images)

Δεύτερο βραβείο κακογουστιάς παίρνουν η Izabel Goulart, η Paz Vega και η Chiara Ferragni, αλλά πρώτο παίρνει μάλλον η Deborah Lukumuena που εμφανίστηκε με Lanvin. Mερικά ντυσίματα ίσως ταίριαζαν στα Όσκαρ αλλά δεν ταίριαζαν στις Κάννες: η Didi Stone Olomide και η Eva Herzigova ήταν πάντως ντυμένες για τα Όσκαρ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ