Κινηματογραφος

Κινηματογραφικά φιλιά στους δρόμους των Καννών

Η υπαίθρια έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Οκτωβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Outdoor διαφήμιση στις Κάνες για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου
© PA/SEBASTIEN NOGIER

Εν όψει του φεστιβάλ κινηματογράφου, η πόλη των Καννών γεμίζει με σκηνές φιλιών από αγαπημένες ταινίες

Το 2017 οι Κάννες είχαν γεμίσει με γιγαντοαφίσες κινηματογραφικών σκηνών: η πόλη γιόρταζε τα 70 χρόνια του φεστιβάλ. Το 2018 η έκθεση στους δρόμους ήταν αφιερωμένη σε κινηματογραφικά ινδάλματα -όπως η Ζαν Μορό, ο Μπουρβίλ, ο Κερκ Ντάγκλας, η Λολομπρίντζιντα, η Μπριζίτ Μπαρντό- ενώ το 2019 και το 2020 ήταν αφιερωμένη στα πλατό: οι Κάννες είχαν γεμίσει με φωτογραφίες από γυρίσματα μεγάλων σκηνοθετών.

Αφίσα από έκθεση του Φεστιβάλ Καννών και του περιοδικού Paris Match για τα κινηματογραφικά φιλιά

Φέτος η έκθεση, που οργανώνει ο δήμος και το περιοδικό Paris Match ανέρτησαν στους δρόμους των Καννών γιγαντοαφίσες με φιλιά: η υπαίθρια έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, θυμίζοντας στους επισκέπτες πώς ήταν η ζωή πριν από τα μέτρα κοινωνικής απόστασης ππου επιβλήθηκαν στην πανδημία.

Στους πλάγιους τοίχους των ξενοδοχείων Renoir και Riviera, στην πρόσοψη της κινηματογραφικής αίθουσας Les Arcades και του δημαρχείου, στο Εspace Ρανγκέν, καθώς και σε όλο το μήκος της οδού Αντίμπ, ο επισκέπτης βλέπει σήμερα τον Λουί ντε Φυνές, ως χωροφύλακα του Σαιν Τροπέ, να φιλάει τη μύτη την Claude Gensac, τον Τζίμι Στιούαρτ με την Γκρέις Κέλι στον «Σιωπηλό μάρτυρα» του Χίτσκοκ, τον Στιβ Μακ Koυίν με τη Φέι Ντάναγουεϊ στο «Υπόθεση Τόμας Κράουν», τον Αλαίν Ντελόν με τη Ρόμι Σνάιντερ στην «Πισίνα», την Κατρίν Ντενέβ με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ στο «Τελευταίο μετρό» και την Τζην Σίμπεργκ με τον Ζαν-Πολ Μπελμοντό στο «Με κομμένη την ανάσα». Το μοναδικό φιλί που αντάλλαξε η Νταϊάνα Ριγκ και ο Πάτρικ ΜακΝή στη θρυλική τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1960 «Οι εκδικητές» κοσμεί την είσοδο του πολυτελούς ξενοδοχείου La Bocca, ενώ διάσημα ζευγάρια αγκαλιάζονται στην οδό Αντίμπ που οδηγεί στην περίφημη Κρουαζέτ: η Σιμόν Σινιορέ με τον Υβ Μοντάν, η Ζυλιέτ Γκρεκό με τον Μισέλ Πικολί, η Άννα Καρίνα με τον Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, η Άλι ΜακΓκρο με τον Στιβ Μακ Κουίν σε μια σκηνή από το «Getaway» του Σαμ Πέκινπα. Υπάρχει κι ένα τρίο: ο Πιρς Μπρόσναν, η Μέριλ Στριπ και ο Κόλιν Φερθ στο «Μάμα μία». Tέλος, ένα τρυφερό φιλάκι δίνει ο Άντονι Πέρκινς στη Σοφία Λόρεν με την οποία πρωταγωνιστούσε στην ταινία «Μεσάνυχτα παρά πέντε» του Ανατόλ Λίτβακ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ