Στο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» ο έρωτας είναι τυφλός
Μια ρομαντική κωμωδία βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Τι Να Δω Σήμερα: "A Midsummer Night’s Dream" του Μάικλ Χόφμαν - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας
Υπάρχουν μεγάλες φωτιές, παρελάσεις, πολύ τραγούδι και χορός, κυρίως για να εκδιωχθούν τα κακά πνεύματα κατά τη διάρκεια του Μεσοκαλόκαιρου ή Κατακαλόκαιρου (Midsummer), μιας θρησκευτικής γιορτής που γιορτάζεται στις 24/6 κυρίως από καθολικούς, έχει ωστόσο προ-χριστιανικές ρίζες στα αρχαία χρόνια, βάσει των οποίων είναι συνδεδεμένο με το θερινό ηλιοστάσιο και τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου. Σήμερα βλέπουμε το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» (A Midsummer Night’s Dream) του Μάικλ Χόφμαν, βασισμένο στο πασίγνωστο θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
Στην πόλη Μόντε Αθήνα της Ιταλίας του 19ου αιώνα, προετοιμάζεται ο γάμος του Θησέα (Ντέιβιντ Στράδερν) και της Ιππολύτης (Σοφί Μαρσό), όμως αναστάτωση θα φέρει ένα ζευγάρι νεαρών ερωτευμένων, της Ερμίας και του Λύσανδρου (Ντόμινικ Γουέστ), οι οποίοι δεν μπορούν να παντρευτούν σύμφωνα με το νόμο της πόλης, καθώς ο πατέρας της την προορίζει για τον Δημήτριο (Κρίστιαν Μπέιλ). Μαζί του είναι ερωτευμένη η Ελένη (Καλίστα Φλόκχαρτ), που φαίνεται να θεωρείται καλλονή από όλη την πόλη εκτός από αυτόν. Το ανυπόμονο ζευγάρι θα το σκάσει προς το κοντινό δάσος στις παρυφές της πόλης, όπου η νύχτα κρύβει κωμικές καταστάσεις.
Πανέμορφες νεράιδες, σκανταλιάρικα ξωτικά και άτακτα τελώνια μηχανορραφούν και αναμοχλεύουν συναισθήματα και έρωτες μεταξύ των πρωταγωνιστών σε αυτή τη ρομαντική κωμωδία στημένη στο ονειρικό και μαγικό δάσος όπου κουμάντο φαίνεται να κάνει ο πολυμήχανος Όμπερον (Ρούπερτ Έβερετ) κι ο πιστός του ακόλουθος Πουκ (Στάνλεϊ Τούτσι). Ο Σαίξπηρ τα έχει πει από τον 17ο αιώνα πως ο έρωτας είναι τυφλός, μια κατάσταση που μάλλον έρχεται ατόφια και αναλλοίωτη ως τις μέρες μας, αφού όσα χρόνια κι αν περάσουν οι άνθρωποι πάντα θέλουν αυτό που δεν έχουν και κανείς δεν ερωτεύτηκε ποτέ πίσω εκείνον που λιώνει από πόθο και παίρνει με ευκολία όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης. «Τί ανόητοι αυτοί οι θνητοί».
Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» είναι διαθέσιμο στο Google Play Movies και το Amazon Prime.
Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας (A Midsummer Night’s Dream)
Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία 1999, Έγχρωμη
Κωμωδία / Ρομαντική / Φαντασίας, 116’
Σκηνοθεσία: Μάικλ Χόφμαν
Σενάριο: Ουίλιαμ Σαίξπηρ (θεατρικό), Μάικλ Χόφμαν
Πρωταγωνιστούν: Μισέλ Φάιφερ, Κέβιν Κλάιν, Ρούπερτ Έβερετ, Καλίστα Φλόκχαρτ, Στάνλεϊ Τούτσι, Κρίστιαν Μπέιλ, Ντόμινικ, Ντέιβιντ Στράδερν, Σοφί Μαρσό, Άννα Φριλ, Σαμ Ρόκγουελ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H επιλογή αποσκοπεί στη διεύρυνση της παγκόσμιας απήχησης του θεσμού
Η «Σπασμένη Φλέβα» έχει κόψει περισσότερα από 115.000 εισιτήρια. Τι συμβαίνει όμως πέρα από την επιτυχία και τους αριθμούς;
Μπορεί η δημιουργικότητα και η δημοσιογραφι να επιβιώσει στους περιορισμούς της αγοράς και της δύναμης;
Ο ηθοποιός πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 73 χρονών
Άνδρες με βαριές πανοπλίες, ένα αινιγματικό τέρας και το κεφάλι ενός μαρμάρινου αγάλματος που αποκόπτεται
Χάθαγουεϊ, Χόλαντ και Πάτινσον στο καστ
How to Shoot a Ghost: Η ταινία που στοιχειώνει την Αθήνα στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συμπρωταγωνιστεί η Αμάντα Σέιφριντ - Πρεμιέρα την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου
Διεκδικεί 9 βραβεία - Η πλήρης λίστα υποψηφίων
Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την τηλεόραση, κυρίως τη δεκαετία του 1980
Από τον Μπαράκ Ομπάμα μέχρι τη Τζέιμι Λι Κέρτις, μηνύματα οδύνης για «έναν από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες»
Το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο μεγάλου μήκους της διακεκριμένης Κύπριας σεναριογράφου – σκηνοθέτιδας
Επιβεβαιώνει ότι ο CR7 θα εμφανιστεί στο μεγάλο φινάλε της σειράς ταινιών
Βασισμένη στο μυθιστόρημα της Αμερικανίδας συγγραφέα Μάργκαρετ Μίτσελ που κυκλοφόρησε το 1936
Η επιστροφή του Μίκυ Μάους, τα θετικά σχόλια και ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος
Η πρεμιέρα της ταινίας είναι προγραμματισμένη για τις 16 Οκτωβρίου του 2026
Η ξαδέλφη του Σούπερμαν έχει τη δική της ταινία - Πρεμιέρα τον Ιούνιο 2026
Οι πρωταγωνιστές της αρχικής σειράς ταινιών επιστρέφουν στο πολυαναμενόμενο prequel
Επιστρέφει στην ελληνική σκηνή μετά από 15 χρόνια και μιλάει για την ζωή στην Αμερική, το νέο του ρόλο στο Ριφιφί, την αχονδροπλασία και το δικαίωμα να στέκεσαι όρθιος
Ετοιμάζεται η κινηματογραφική διασκευή του κλασικού βιβλίου του Μπουλγκάκοφ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.