- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κριτική ταινίας: Ο άνθρωπος που πούλησε το δέρμα του
Η τέχνη είναι πιο ζωντανή από ποτέ
Κριτική για την ταινία "Ο άνθρωπος που πούλησε το δέρμα του (The Man Who Sold His Skin)" του Καουτέρ Μπεν Χανιά, με τους Γιάχια Μαχαϊνί, Μόνικα Μπελούτσι κ.ά.
Ένας Σύρος που βρίσκεται εγκλωβισμένος στον Λίβανο θα δεχτεί την πρόταση εκκεντρικού και διάσημου καλλιτέχνη να μετατρέψει την πλάτη του σε έργο τέχνης με αντάλλαγμα τη βίζα ελευθερίας του για το Βέλγιο, όπου ελπίζει να ξαναβρεί την πρώην αγαπημένη του η οποία εντωμεταξύ έχει παντρευτεί ένα αξιωματούχο της πρεσβείας.
Συναρπαστική η αρχική ιδέα που επιχειρεί να ξεδιπλωθεί σε ένα τρίπτυχο με θέματα την αξία της τέχνης, τη δύναμη του έρωτα και το πολιτικό σχόλιο. Όμως το φιλμ από την Τυνησία που προτάθηκε για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, παρά το δυνατό ξεκίνημα και το πιασάρικο concept του, δεν αντέχει μέχρι τέλους το βάρος ενός τόσο φιλόδοξου εγχειρήματος. Το πιο εύστοχο κομμάτι του φιλμ είναι εκείνο που αφορά στην εμπορευματοποίηση της τέχνης και τους μηχανισμούς του θεάματος με τη συσχέτιση της ιστορίας του Μεφιστοφελή και την πολιτική διάσταση του σεναρίου. Και το πιο αδύναμο, το ερωτικό κομμάτι που αναλώνεται σε ανούσιους μελοδραματικούς τόνους.
Σκηνοθεσία: Καουτέρ Μπεν Χανιά, Πρωταγωνιστούν: Γιάχια Μαχαϊνί, Ντέα Λιάν, Μόνικα Μπελούτσι
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο πλευρό της ο Τομ Χόλαντ και η Μάργκαρετ Κουάλεϊ σε σκηνοθεσία Πολ Κινγκ
Το «εξωφρενικό crowd pleaser» στο Artbox Fargani
Γεννημένη στη Χίο το 1945 με καταγωγή από το Αϊβαλί είχε μακρά καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο
Η πρώτη ταινία «Saw» έκανε πρεμιέρα το 2004 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance
Το χολιγουντιανό πρωταγωνιστικό δίδυμο ενώνει τις δυνάμεις του για τέταρτη φορά
Ανακοινώθηκε ο φετινός προγραμματισμός στο Γαλλικό Ινστιτούτο
Η νέα ταινία του Αλεχάντρο Γκ. Ινιάριτου προκαλεί αντικρουόμενες αντιδράσεις
Ο συγγραφέας του τελευταίου μυθιστορήματος σχολιάζει τα ονόματα που ακούγονται για τον ρόλο
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην άβυσσο μιας αινιγματικής κακοποιού
Καθαρόαιμη περιπέτεια κλιμακούμενου σασπένς και αμείωτης δράσης, που απευθύνεται τόσο στους φαν του Μπραντ Πιτ όσο και στους ζωόφιλους.
Χειμαρρώδης περιπέτεια που ποντάρει στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η οποία σχηματίζεται από τα υπαρξιακά άγχη των ηρώων
Παρότι το υλικό για κάτι πιο καινοτόμο είναι εκεί, η σκηνοθέτρια Τζόρτζια Όκλεϊ προτιμά να βασιστεί μόνο στις αψεγάδιαστες ερμηνείες και το υψηλό επίπεδο της καλλιτεχνικής διεύθυνσης.
Το φιλμ απέσπασε τρεις υποψηφιότητες στα βραβεία Goya
Στήριξη του Ελληνικoύ σινεμά, των νέων δημιουργών και της σύγχρονης κινηματογραφικής δημιουργίας
Έντονες επικρίσεις δέχεται ο σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτζογκ για την αμφιλεγόμενη επιλογή του
Ένα προσωπικό ταξίδι στην οπτικοακουστική μνήμη του Λιβάνου, φτιαγμένο εξολοκλήρου από αρχειακό υλικό
Ο σταρ του Χόλιγουντ δηλώνει πως η ΑΙ δεν θα φέρει το τέλος του κινηματογράφου
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 13 Νοεμβρίου
Μια 13χρονη και μια υποψήφια Playmate
H βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα παραλάβει το Womenlands Excellence Award
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.