- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Φαντασία: Τρέιλερ με Μάινα, Στάνκογλου και Μόρφη
Ταξιδεύοντας στη λαϊκή μουσική σκηνή του ‘90
Ο Στέλιος Μάινας, ο Γιάννης Στάνκογλου και η Ρένα Μόρφη πρωταγωνιστούν στην ταινία «Φαντασία», σε σκηνοθεσία και σενάριο του Αλέξη Καρδαρά
Τι συνέβαινε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1993; Το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει τις εκλογές, μία από τις πιο πετυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές ήταν το Ciao Antenna και το Διογένης Παλλάς γέμιζε με κόσμο που χόρευε στους ρυθμούς των τότε λαϊκών επιτυχιών. Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά, η Φωτεινή, μια νεαρή τραγουδίστρια, φτάνει στην Αθήνα από την επαρχία, με σκοπό να ξεκινήσει την καριέρα της.
Κάπως έτσι ένα ερωτικό τρίγωνο ξεκινάει. Με αφορμή αυτό, η ταινία «Φαντασία» του Αλέξη Καρδαρά θα έρθει να αποτελέσει έναν ύμνο στον έρωτα, αλλά και έναν φόρο τιμής στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι της δεκαετίας του ’90, που κατάφερε να αποτελέσει σημείο καμπής για την κουλτούρα του είδους και ενός ολόκληρου lifestyle. Μουσικά η ταινία περιβάλλεται από επανεκτελέσεις τραγουδιών του Χιώτη, του Μητσάκη και του Μανίσαλη, αλλά και από νέα κομμάτια που δημιουργήθηκαν για την ταινία από τον Μίνω Μάτσα και εναρμονίζονται απόλυτα με το τότε μουσικό κλίμα.
Στον ρόλο της Φωτεινής βλέπουμε την τραγουδίστρια και πρωτοεμφανιζόμενη στον κινηματογράφο Ρένα Μόρφη. Η νεαρή Φωτεινή είναι κόρη αναγνωρισμένης κάποτε τραγουδίστριας, την οποία στα νιάτα της υποδύεται η Βίκυ Παπαδοπούλου. Για την καρδιά της παλεύουν δύο άντρες: ο καταξιωμένος μπουζουξής, συνθέτης και μέντοράς της, Χρηστάκης, τον οποίο γνωρίζουμε μέσα από την ερμηνεία του Στέλιου Μάινα, και το μεγάλο αστέρι της λαϊκής-ποπ σκηνής της εποχής και παντρεμένος, Κόκκινος, με τον ρόλο να ζωντανεύει ο Γιάννης Στάνκογλου.
Δίπλα τους στη μεγάλη οθόνη θα δούμε την Άννα Καλαϊτζίδου, τον Αντίνοο Αλμπάνη, τον Γιάννη Νταλιάνη και τον Γιώργο Καφετζόπουλο, ενώ γρήγορα περάσματα από αυτήν θα κάνουν και ο Δημήτρης Μοθωναίος, η Ελένη Πετρουλά και ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Δείτε το τρέιλερ της «Φαντασίας» εδώ:
Η «Φαντασία» θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 28 Νοεμβρίου.
Διαβάστε τη συνέντευξη του σκηνοθέτη Αλέξη Καρδαρά και των πρωταγωνιστών, Στέλιο Μάινα και Ρένα Μόρφη, στην Athens Voice εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιστορική υποψηφιότητα για τον ηθοποιό με το «The Secret Agent»
Γυρίσματα στην Ελλάδα από τη Central Athens Film Productions
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε τις σκέψεις του για την ΑΙ
Γίνεται η πρώτη μαύρη ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδίας
Ο ηγέτης των Rolling Stones σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό φιλμ που αρχικά έμεινε εκτός διανομής
Frankenstein, Γκράντε, Ερίβο και «Adolescence» κλέβουν την παράσταση
Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του Ανόρα τοποθετείται
Η 91χρονη θρυλική ηθοποιός μιλά για την επιδείνωση της όρασης και της μνήμης της
Προάγγελος των Όσκαρ τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Λος Άντζελες
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Η πρωτότυπη ταινία διαφέρει σε κάποια στοιχεία από την Ειδική Έκδοση του 1997
Η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός διαπραγματεύεται τον ρόλο της στο πολυαναμενόμενο σίκουελ
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά τη δημιουργικότητα
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.