Κινηματογραφος

Η indie κομεντί της χρονιάς ακούει στο όνομα «Η Τζούλιετ, Γυμνή»

Και έρχεται στις αίθουσες από του παραγωγούς του Little Miss Sunshine και τον συγγραφέα των ανεξάρτητων διαμαντιών Νικ Χόρνμπι

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
jn_13119.jpg

Η αγάπη των απανταχού σκηνοθετών για τα μυθιστορήματα του Νικ Χόρνμπι είναι γνωστή. Έτσι, τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλές φορές τις ιστορίες του να γίνονται ταινίες που έχουν στιγματίσει την ποπ κουλτούρα, όπως «High Fidelity», «Μια Κάποια Εκπαίδευση» και «Brooklyn». Σήμερα, οι χαρακτήρες ενός ακόμα βιβλίου του παίρνουν σάρκα και οστά στην ταινία «Η Τζούλιετ, Γυμνή». Εκεί θα δούμε να ξεδιπλώνονται γι’ ακόμα μια φορά όλα εκείνα τα ζητήματα που τόσο αγαπά να προσεγγίζει ο Χόρνμπι: η ροκ φιλοσοφία, η ενηλικίωση, οι αδιέξοδες σχέσεις και οι υπαρξιακές αναζητήσεις των ανθρώπων της διπλανής πόρτας, πάντα δοσμένα με την κοφτερή, σαρκαστική και εύθυμη ματιά του.

jn_02814.jpg

«Η Τζούλιετ, Γυμνή» είναι η ιστορία τριών ανθρώπων που διανύουν ή πλησιάζουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους και συνειδητοποιούν ότι τα τελευταία 15 χρόνια ήταν απλά θεατές. Στο κέντρο της υπόθεσης η Άννι (Ρόουζ Μπερν) που ζει εγκλωβισμένη στην αγγλική επαρχία, μην εκπληρώνοντας τα όνειρα και τις προσδοκίες της. Έχει πολυετή σχέση με τον Ντάνκαν (Κρις Ο’Ντάουντ) που είναι φανατικός θαυμαστής ενός εξαφανισμένου ροκ σταρ, του Τάκερ Κρόου (Ίθαν Χοκ). Οι ζωές των τριών θα διασταυρωθούν όταν ένα ακουστικό ντέμο του πιο επιτυχημένου δίσκου του Κρόου με τίτλο «Η Τζούλιετ, Γυμνή» θα κάνει την εμφάνισή του και ο Ντάνκαν θα γράψει διθυραμβική κριτική, ενώ η Άννι, σε μια στιγμή  επανάστασης, θα δημοσιεύει τη δική της αρνητική κριτική. Προς έκπληξή της, ο Τάκερ Κρόου θα επικοινωνήσει μαζί της και η γνωριμία τους θα αλλάξει τις ζωές όλων.

jn_06927.jpg

Τη μεταφορά του best seller του Χόρνμπι στη μεγάλη οθόνη ανέλαβε ο Τζέσι Πέρεζ (Glow, Girls, Orange Is The New Black, New Girl), που εκτός από χαρισματικός δημιουργός είναι και συνιδρυτής της alternative ροκ μπάντας Lemonheads - μια ιδιότητα που αναμφίβολά τον έφερε πιο κοντά στην ψυχοσύνθεση του Τάκερ Κρόου.

jn_03800.jpg

Το καστ πλαισιώνουν ιδανικά ο Ίθαν Χοκ (που λαχταρούσε επί χρόνια να ενσαρκώσει χαρακτήρα του Νικ Χόρνμπι) η γλυκύτατη Ρόουζ Μπερν (Bridesmaids, Insidious, Portlandia) και ο εξαιρετικά ταλαντούχος Κρις Ο’Ντάουντ (Molly’s Game, Girls, Bridesmaids), σε μια τρυφερή και γλυκιά ιστορία για την αγάπη, τη μοναξιά και την απροσδόκητη πορεία της ζωής!

Δείτε το τρέιλερ

Juliet, Naked / Η Τζούλιετ, Γυμνή

13 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από την ODEON και την AUDIOVISUAL.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ