Κινηματογραφος

Η πριγκίπισσα Λέια ζει - Ένας χρόνος χωρίς την Κάρι Φίσερ (video)

«Θα είσαι πάντα μαζί μας», έγραψε ο τελευταίος Τζεντάι, Μαρκ Χάμιλ, τιμώντας την πρώτη επέτειο του θανάτου της… αδελφής του

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tribute.jpg

Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο έφυγε από τη ζωή η Αμερικανίδα ηθοποιός, συγγραφέας και παραγωγός, Κάρι Φίσερ. Σε ηλικία μόλις 60 ετών έσβησε το άστρο της πριγκίπισσας Λέια από τον γαλαξία του «Πολέμου των Άστρων».

Μια επέτειος συναισθηματικά φορτισμένη καθώς στις κινηματογραφικές αίθουσες φέτος τον Δεκέμβριο η πριγκίπισσα Λέια ακόμη ζει και η «Δύναμη είναι μαζί της». «Στη μνήμη της πριγκίπισσας Λέια» διαβάζουμε στους τίτλους τέλους της τελευταίας ταινίας της θρυλικής κινηματογραφικής σειράς με τίτλο: «Πόλεμος των Άστρων: Οι Τελευταίοι Τζεντάι».
18122120.jpg
EPA/TRACEY NEARMY

Η Κάρι Φίσερ πέθανε τέσσερις ημέρες αφότου έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια πτήσης από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μία μέρα μετά, στις 28 Δεκεμβρίου του 2016, πέθανε η μητέρα της Κάρι Φίσερ, επίσης διάσημη ηθοποιός, Ντέμπι Ρέινολντς.

 

 

«Κανείς δεν φεύγει πραγματικά από ζωή» και «η Λέια ζει μέσα από τον Λουκ», έγραψε σήμερα Τετάρτη ο Μαρκ Χάμιλ, ο κινηματογραφικός αδελφός της Κάρι Φίσερ και ένας εκ των τελευταίων Τζεντάι.

17444350.jpg


Η Κάρι Φίσερ έγινε κινηματογραφικό είδωλο μέσα από τον ρόλο της πριγκίπισσας Λέια. Θρυλική έχει μείνει η κόμμωσή της στο Star Wars, καθώς και το μαγιό που φορούσε στη σκηνή όπου ήταν αιχμάλωτη του Jabba the Hut. Θεωρείται μία από τις πιο δυναμικές ηρωίδες ταινίας μπλοκμπάστερ, πρότυπο για πολλές σύγχρονες ηρωίδες, όχι μόνο στο σύμπαν του Star Wars, αλλά και σε άλλες ταινίες.

17191047.jpg
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA


H Κάρι Φίσερ είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή -ζήτημα για το οποίο μιλούσε ανοιχτά και με θάρρος- και για πολλά χρόνια έδινε μάχη με τον εθισμό της στην κοκαΐνη και τα παυσίπονα.

Δείτε ένα βίντεο στη μνήμη της Κάρι Φίσερ από τους παραγωγούς του Πολέμου των Άστρων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ