- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Το τρέιλερ του «The Post»: Τομ Χανκς και Μέριλ Στριπ στη νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ
Δύο δημοσιογράφοι σε έναν αγώνα δρόμου για να ξεσκεπάσουν το Πεντάγωνο και να κερδίσουν το Όσκαρ
Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ «The Post» με πρωταγωνιστές τους τιτάνες του Χόλιγουντ, Τομ Χανκς και Μέριλ Στριπ. Πρόκειται για ένα πολιτικό δράμα βασισμένο σε αληθινή ιστορία που εκτυλίσσεται στα ταραχώδη χρόνια της δεκαετίας '70 με ξεκάθαρες αναφορές στη νέα Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ.
Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 22 Δεκεμβρίου και βάζει πλώρη για πολλές υποψηφιότητες στα Όσκαρ.
Το «The Post» αναφέρεται στο σκάνδαλο των «Φακέλων του Πενταγώνου» το 1971, μια υπόθεση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως τα Wikileaks της δεκαετίας του ’70. Οι «Φάκελοι του Πενταγώνου» συγκλόνισαν την Αμερική το 1971 μετά την απόφαση του δημοσιογράφου της Washington Post Μπεν Μπράντλι (Τομ Χανκς) και της εκδότριάς του Κάθριν Γκράχαμ (Μέριλ Στριπ) να δημοσιεύσουν τα Pentagon Papers. Γραμμένοι από τον στρατιωτικό αναλυτή Ντάνιελ Έλσμπεργκ οι «Φάκελοι του Πενταγώνου» καταδείκνυαν τους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης Τζόνσον και τα ψέματα προς το κοινό και το Κογκρέσο για την αμερικανική στρατιωτική εμπλοκή στον πόλεμο του Βιετνάμ, καθώς και την κλιμάκωση του πολέμου που ενορχήστρωσε η κυβέρνηση Νίξον. Ο Νίξον προσπάθησε να σταματήσει την δημοσίευση των Φακέλων, μέχρι που ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Ρένκουιστ πήγε την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο και αποφάνθηκε υπέρ της δημοσιοποίησης.
Ο Τομ Χανκς συνεργάζεται για πέμπτη φορά με τον Σπίλμπεργκ και για δεύτερη φορά με την Μέριλ Στριπ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σκηνοθέτρια μας μιλάει για την πορεία της, τη νέα της ταινία «Maysoon» και την ηθοποιό Σαμπρίνα Αμάλι, που κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Ιστορική υποψηφιότητα για τον ηθοποιό με το «The Secret Agent»
Γυρίσματα στην Ελλάδα από τη Central Athens Film Productions
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε τις σκέψεις του για την ΑΙ
Γίνεται η πρώτη μαύρη ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδίας
Ο ηγέτης των Rolling Stones σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό φιλμ που αρχικά έμεινε εκτός διανομής
Frankenstein, Γκράντε, Ερίβο και «Adolescence» κλέβουν την παράσταση
Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του Ανόρα τοποθετείται
Η 91χρονη θρυλική ηθοποιός μιλά για την επιδείνωση της όρασης και της μνήμης της
Προάγγελος των Όσκαρ τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Λος Άντζελες
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Η πρωτότυπη ταινία διαφέρει σε κάποια στοιχεία από την Ειδική Έκδοση του 1997
Η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός διαπραγματεύεται τον ρόλο της στο πολυαναμενόμενο σίκουελ
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά τη δημιουργικότητα
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.