- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου στην Αθήνα
Ένα εκλεκτό και διασκεδαστικό μείγμα 27 ταινιών
Το «ÉCU On The Road», το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου που μετρά 12 χρόνια ζωής και διοργανώνεται κάθε άνοιξη στο Παρίσι, παρουσιάζοντας τις δουλειές ανεξάρτητων κινηματογραφιστών από όλη την Ευρώπη, κάνει στάση στην Αθήνα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του.
Ο πρόεδρος του φεστιβάλ Scott Hillier εκφράζει τη χαρά του για την επιστροφή του φεστιβάλ στην ελληνική πρωτεύουσα («είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να επιστρέψουμε στην Αθήνα με το ÉCU-On-The-Road» δήλωσε) ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία των ανεξάρτητων ελλήνων κινηματογραφιστών «που υποστηρίζουν και συμμετέχουν στο Φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια έχοντας κερδίσει πολλές διακρίσεις στο ÉCU με τις προβολές των ταινιών τους να μαγεύουν και εντυπωσιάζουν το κοινό στο Παρίσι», ενώ εξέφρασε την ελπίδα «το ελληνικό κοινό σε απολαύσει τις βραδιές προβολών στην Αθήνα».
Οι 27 ταινίες που θα προβληθούν αποτελούν ένα εκλεκτό και διασκεδαστικό μείγμα από βραβευμένες μικρού μήκους, animation, μυθοπλασίας, φοιτητικές και πειραματικές ταινίες και προέρχονται από 16 διαφορετικές χώρες. Στις ελληνικές συμμετοχές του ECU, ανήκουν το μουσικό βίντεο «Back on my feet» του Theo Papadoulakis και η ταινία κινουμένων σχεδίων «Drag me» του Νίκου Κέλλη. Στο πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνεται η ταινία “Cubs” της ισλανδής Nanna Kristín Magnúsdóttir που απέσπασε το βραβείο της Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας Ανεξάρτητης Παραγωγής 2017.
Οι προβολές θα δοθούν από την Τετάρτη 30 Αυγούστου έως την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στην υπαίθρια αυλή του θέατρου Χυτήριο- Σημείο Πολιτισμού στο Γκάζι, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Για το πλήρες πρόγραμμα μπείτε στο www.ecufilmfestival.com και στο www.chytirio.gr
Info
Σημείο Πολιτισμού ΧΥΤΗΡΙΟ, Ιερά Οδός 44 (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός)
Ώρες ταμείου: Καθημερινά 17:00-21:00, 210 3412313 & 6951787821
Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου (ÉCU )
Προβολές: Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31 Αυγούστου, Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου – Από τις 20:45 έως τα μεσάνυχτα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «εξωφρενικό crowd pleaser» στο Artbox Fargani
Γεννημένη στη Χίο το 1945 με καταγωγή από το Αϊβαλί είχε μακρά καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο
Η πρώτη ταινία «Saw» έκανε πρεμιέρα το 2004 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance
Το χολιγουντιανό πρωταγωνιστικό δίδυμο ενώνει τις δυνάμεις του για τέταρτη φορά
Ανακοινώθηκε ο φετινός προγραμματισμός στο Γαλλικό Ινστιτούτο
Η νέα ταινία του Αλεχάντρο Γκ. Ινιάριτου προκαλεί αντικρουόμενες αντιδράσεις
Ο συγγραφέας του τελευταίου μυθιστορήματος σχολιάζει τα ονόματα που ακούγονται για τον ρόλο
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην άβυσσο μιας αινιγματικής κακοποιού
Καθαρόαιμη περιπέτεια κλιμακούμενου σασπένς και αμείωτης δράσης, που απευθύνεται τόσο στους φαν του Μπραντ Πιτ όσο και στους ζωόφιλους.
Χειμαρρώδης περιπέτεια που ποντάρει στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η οποία σχηματίζεται από τα υπαρξιακά άγχη των ηρώων
Παρότι το υλικό για κάτι πιο καινοτόμο είναι εκεί, η σκηνοθέτρια Τζόρτζια Όκλεϊ προτιμά να βασιστεί μόνο στις αψεγάδιαστες ερμηνείες και το υψηλό επίπεδο της καλλιτεχνικής διεύθυνσης.
Το φιλμ απέσπασε τρεις υποψηφιότητες στα βραβεία Goya
Στήριξη του Ελληνικoύ σινεμά, των νέων δημιουργών και της σύγχρονης κινηματογραφικής δημιουργίας
Έντονες επικρίσεις δέχεται ο σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτζογκ για την αμφιλεγόμενη επιλογή του
Ένα προσωπικό ταξίδι στην οπτικοακουστική μνήμη του Λιβάνου, φτιαγμένο εξολοκλήρου από αρχειακό υλικό
Ο σταρ του Χόλιγουντ δηλώνει πως η ΑΙ δεν θα φέρει το τέλος του κινηματογράφου
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 13 Νοεμβρίου
Μια 13χρονη και μια υποψήφια Playmate
H βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα παραλάβει το Womenlands Excellence Award
«Μετακομίζει» στο Eurimages του Συμβουλίου της Ευρώπης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.