Κινηματογραφος

Η πρώτη ανοιχτά γκέι υπερηρωίδα είναι η Κίτρινη Power Ranger (εικόνες, video)

Η Τρίνι αναζητά την ταυτότητά της και έχει θέματα με κορίτσια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
345880-718482.jpg

Οι Power Rangers δεν έχουν κερδίσει προς το παρόν το κοινό. Οι κριτικές στο Rotten Tomatoes δεν είναι ενθαρρυντικές. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να αφαιρέσει από την εν λόγω ταινία τη σημαντική καινοτομία που φέρνει στη βιομηχανία του θεάματος δίνοντας για πρώτη φορά ρόλο σε μια ανοιχτά γκέι ηρωίδα. Η Τρίνι είναι η Κίτρινη των Power Ranger και την υποδύεται η νεαρή Becky G, η οποία είναι αγαπημένο ποπ είδωλο στις ηλικίες των 15 και κάτω.

Η πρώτη ανοιχτά γκέι υπερηρωίδα είναι η Κίτρινη Power Ranger

Κάπου στα μέσα της ταινίας ένας χαρακτήρας υποθέτει ότι η Τρίνι έχει προβλήματα με τα αγόρια, αλλά στην πορεία συνειδητοποιεί ότι αυτό που την απασχολεί πολύ είναι τα κορίτσια. «Η Τρίνι αναζητά την ταυτότητά της. Δεν έχει ακόμη καταλήξει, αλλά νομίζω πως η σκηνή είναι πολύ σημαντική και ορίζει όλη την ταινία. Η ταινία λέει πως "αυτό είναι ΟΚ" και όλα τα παιδιά πρέπει να βρουν αυτό που είναι και τη φυλή στην οποία ανήκουν», δηλώνει ο σκηνοθέτης της τρίτης μεταφοράς της διάσημης παιδικής σειράς της δεκαετίας του '90 στον κινηματογράφο.

Ο Ντέιβιντ Γιοστ, ο οποίος υποδυόταν τον Μπλε στην τηλεοπτική σειρά και είναι ομοφυλόφιλος, έπλεξε το εγκώμιο του σκηνοθέτη, Ντιν Ιζραελάιτ: «Είμαι σίγουρος ότι πολύς κόσμος στην LGBT κοινότητα θα ενθουσιαστεί με την Τρίνι».  

Power Rangers

Η Κίτρινη Ranger είναι η πρώτη λεσβία υπερηρωίδα σε μια ταινία με τόσο μεγάλο προϋπολογισμό. Η ενέργεια αυτή πέρα από τη στήριξη της LGBT κοινότητας, έχει και την θετική αντίδραση των μελών του κινηματογράφου που μιλούν για μία «ωρίμανση στο cinema και απενεχοποιημένη από ταμπού και στερεότυπα βιομηχανία».

Η ταινία βγαίνει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 23 Μαρτίου. Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ