- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Αλμοδόβαρ πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών
«Είμαι πολύ χαρούμενος» ήταν τα πρώτα λόγια του Ισπανού σκηνοθέτη
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ αναλαμβάνει τα καθήκοντα του προέδρου της κριτικής επιτροπής στο 70ο Φεστιβάλ Καννών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη διοργάνωση.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω τη δυνατότητα να γιορτάσω την 70ή επέτειο του Φεστιβάλ των Καννών από μια τόσο προνομιακή θέση. Είναι για μένα τιμή, είμαι ευγνώμων και συγκινημένος. Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη που η θέση του προέδρου συνεπάγεται κι ελπίζω να ανταποκριθώ επάξια στα καθήκοντά μου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα αφοσιωθώ ψυχή και σώματι σε αυτό τον σκοπό που είναι μαζί προνόμιο κι απόλαυση» ανέφερε, σε δήλωση του, ο Ισπανός σκηνοθέτης.
O Aλμοδόβαρ έχει βρεθεί μέχρι τώρα πέντε φορές στο διαγωνιστικό των Καννών με τις ταινίες «Ολα για τη Μητέρα μου», «Volver», «Ραγισμένες Αγκαλιές», «Το Δέρμα που Κατοικώ» και «Julieta», ενώ η «Κακή Εκπαίδευση» ήταν η ταινία έναρξης το 2004.
«Για την 70ή διοργάνωσή του, το Φεστιβάλ των Καννών είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει έναν μοναδικό και εξαιρετικά δημοφιλή καλλιτέχνη. Τα έργα του έχουν ήδη κατακτήσει μια αιώνια θέση στην ιστορία του κινηματογράφου. Μια μεγάλη και πιστή φιλία συνδέει τον Πέδρο Αλμοδόβαρ με το Φεστιβάλ, από όταν ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής υπό την προεδρία του Ζεράρ Ντεπαρντιέ» δήλωσαν από την πλευρά τους ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Πιερ Λεσκίρ και ο διευθυντής Τιερί Φρεμό. Το Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 28 Μαΐου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγή της μέχρι τώρα πορείας του βραβευμένου σκηνοθέτη
Το δημοσίευμα που αποκαλύπτει ότι κάτι πήγε στραβά με τη γεμάτη ρατσιστικά μηνύματα ταινία
«Welcome Home!» με 157 ταινίες μικρού μήκους
Το «Μαρία Αντουάνετα» μέσα από το βλέμμα της μητέρας της
O 55χρονος ηθοποιός χρειάστηκε να φτάσει στα 76 κιλά από τα 84-91 που συνήθως ζυγίζει
Πρόκειται για ένα μανιφέστο αυτοδικίας, επενδυμένο με κορόνες περί κατάρρευσης του συστήματος δικαιοσύνης από την πολλή επιείκεια και από δικαστές που αθωώνουν τους μετανάστες εγκληματίες
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον heist movie που αποτελεί υβρίδιο αστυνομικού θρίλερ και ερωτικού δράματος
Η πλειονότητα όσων είδαν την ταινία μιλά για το πιο φιλόδοξο εγχείρημα του σκηνοθέτη
Ύστερα από τον θάνατο του συζύγου της, μια νεαρή γυναίκα αναζητά παρηγοριά στα πεθερικά της - αγνοεί, όμως, ότι το απομονωμένο οικογενειακό σπίτι τους κρύβει ένα τρομακτικό μυστικό.
Προτάθηκε για οκτώ βραβεία Γκόγια
Ένα λακωνικό φιλμ μυστηρίου, που μιλά για τη δύναμη της μνήμης και τις περίπλοκες διαπροσωπικές σχέσεις
Η σειρά ήταν δημιουργία του Νόρμαν Λίαρ
Το σχόλιο που προκάλεσε αντιδράσεις στα social media
«Ο Τομ Χόλαντ μου ανακοίνωσε ότι θα παίξω την Αθηνά»
Το μόνο podcast χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές με τις ερωτήσεις τους
Πώς ο 26χρονος Κάρι Μπάρκερ πέρασε από τα sketches στο YouTube στο horror φαινόμενο «Obsession», που έσπασε ρεκόρ εισπράξεων και τον οδήγησε στο Χόλιγουντ.
«Προφανώς αυτό σημαίνει επίσης ότι γέρασα, αλλά το δέχομαι», σχολίασε με χιούμορ
Πώς εμπλέκεται η Τυνησία, το Μαρόκο και η Δυτική Σαχάρα
Τι υποστήριξε η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης
Το παραμυθένιο σκηνικό που κάνει κάθε χρόνο τον γύρο του Διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.