- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η νέα δημοπρασία της VERGOS Auctions σου δίνει 140 λόγους για να αγαπήσεις την τέχνη
Το μάτι «συλλαμβάνει» ένα έργο και η καρδιά το αναγνωρίζει
Η αξιοπιστία, η εμπειρία και η εξειδίκευση της VERGOS Auctions είναι στοιχεία που αντανακλώνται στην προσεκτική επιλογή των έργων
- Advertorial
Η Φθινοπωρινή δημοπρασία της VERGOS Auctions έρχεται για να φέρει εικαστικές συγκινήσεις στον κόσμο της νεοελληνικής τέχνης. Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στις 18:00, το ραντεβού είναι διαδικτυακό με live παρουσίαση από τον Ανδρέα Βέργο, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει σε μια βραδιά αφιερωμένη στην καλλιτεχνική δημιουργία.
Η δημοπρασία περιλαμβάνει 140 έργα και διακοσμητικά αντικείμενα τέχνης, με τιμές εκκίνησης που ξεκινούν από μόλις 200€. Πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή που ανοίγει τον κόσμο της τέχνης όχι μόνο στους έμπειρους συλλέκτες, αλλά και σε όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα ακόμη και σε όσους θέλουν απλά και μόνο να ανανεώσουν τον προσωπικό τους χώρο με τον αέρα που μόνο η ελληνική τέχνη μπορεί να δώσει. Έργα σημαντικών δημιουργών όπως ο Σπύρος Βασιλείου, ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Αλέκος Φασιανός, ο Takis, ο Θόδωρος Παπαγιάννης και πολλών μεγάλων ονομάτων ακόμη, συνθέτουν μια συλλογή που συνδυάζει υψηλή καλλιτεχνική αξία με τη χαρά της ανακάλυψης.
Η VERGOS Auctions έχει χτίσει φήμη για την αξιοπιστία, την εμπειρία και την εξειδίκευση της, στοιχεία που αντανακλώνται στην προσεκτική επιλογή των έργων. Παράλληλα, η ίδια η διαδικασία της συμμετοχής είναι απλή και φιλική, ώστε ακόμη και κάποιος που συμμετέχει για πρώτη φορά να αισθάνεται άνετα και ασφαλής. Αυτή η αίσθηση προσβασιμότητας είναι που καθιστά τις δημοπρασίες με προσιτές τιμές τόσο δημοφιλείς και συχνά οδηγεί σε «soldout» εμπειρίες.
Πέρα από την επένδυση ή τη συλλεκτική διάσταση, η δημοπρασία αποτελεί μια ευκαιρία προσωπικής χαράς. Είναι η στιγμή που το μάτι «συλλαμβάνει» ένα έργο, η καρδιά το αναγνωρίζει και τελικά αυτό μπορεί να βρει θέση στο σπίτι ή το γραφείο, αλλάζοντας την καθημερινότητα και αποπνέοντας έμπνευση. Εκεί βρίσκεται η ουσία: στην ανακάλυψη που μπορεί να γίνει κτήμα του καθενός.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και απευθύνεται σε όλους τους φίλους της τέχνης, ανεξάρτητα από εμπειρία ή γνώση. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν το site www.vergosauctions.com για να περιηγηθούν στον κατάλογο και να προετοιμαστούν για τη βραδιά της δημοπρασίας. Γιατί κάποιες ευκαιρίες δεν πρέπει να χάνονται - ειδικά όταν κρύβουν τη δυνατότητα να φέρουν την τέχνη πιο κοντά στη ζωή μας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαρίνα Καρέλλα, Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Νικομάχη Καρακοστάνογλου και Δέσποινα Φλέσσα δημιουργούν έναν διάλογο γύρω από τις έννοιες της συνέχειας, της μεταμόρφωσης και της εξέλιξης
Η επιμελήτρια της 9ης Μπιενάλε συζητά με τους Y2K architects και το Studio Precarity για την αρχιτεκτονική, την οπτική ταυτότητα, τις δυσκολίες και την κληρονομιά της διοργάνωσης
Μιλήσαμε με την ιδιοκτήτρια της γκαλερί για την ιστορία της, τη σχέση της με τον Δάκη Ιωάννου, το ΔΕΣΤΕ και τα "Dio Horia" στη Μύκονο και την Αθήνα
Η Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε την έκθεση «Ανοιχτοί Ορίζοντες» - Φιλοξενείται μέχρι τις 4 Οκτωβρίου
Τέχνη, γαστρονομία και φιλοξενία σε έναν χώρο
Μια έκθεση κεραμικής με επίκεντρο τα ζώα, τις τελετουργίες τους αλλά και τα δικαιώματά τους
Αφετηρία αποτελεί η αρχαιολογική κληρονομιά του νησιού
Το φως γίνεται υλικό, εμπειρία και τρόπος αντίληψης του κόσμου
Προέρχονται αποκλειστικά από την ιδιωτική συλλογή του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Κεν Γκρίφιν
Είδαμε την έκθεση για τη «Germaine Richier- Συνομιλίες» αφιερωμένη στη μεγάλη γαλλίδα καλλιτέχνιδα που έφυγε πρώιμα από τη ζωή το 1959
Δύο εκθέσεις και δύο πολύ καλοί λόγοι να επισκεφτείς το MOMUS-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης- Συλλογή Κωστάκη
Η έκθεση που ξεκίνησε το ταξίδι της στην Γκαλερί Άλμα τον περασμένο Φεβρουάριο, μεταφέρεται αλλιώς στην Αίθουσα Τέχνης «Γ. & Ε. Βάτη»
Μια έκθεση που μετατρέπει τη λογοτεχνική παρακαταθήκη της Νίκης Μαραγκού σε αφετηρία νέας εικαστικής δημιουργίας
Τι θα δούμε στα μεγάλα μουσεία, τα ιδρύματα, τις γκαλερί και τους χώρους τέχνης της πόλης
Μια διαδρομή που αλλάζει τα «φίλτρα» της καθημερινότητάς μας
Σώμα, ταυτότητα και τέχνη: Η Jenny Saville στη 61η Μπιενάλε
Δείτε τις σημαντικότερες εκθέσεις τέχνης του 2026 σε ΗΠΑ και Ελλάδα μέσα από τη σειρά Video Art News.
Η ιστορία του πιο διάσημου παρεξηγημένου πίνακα μοντέρνας τέχνης
Ο Νίκος Ποδιάς και η Αφροδίτη Λίτη παρουσιάζουν νέες ενότητες έργων σε διάλογο με την ιστορία, τη θάλασσα και τη μνήμη
Ποιος ήταν ο ζωγράφος που σφράγισε το κίνημα της ποπ αρτ και επαναπροσδιόρισε την τέχνη του 20ού αιώνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.