Εικαστικα

Ο Wes Anderson παρουσιάζει τη διαδραστική του έκθεση στο Λονδίνο

Οι παστέλ κόσμοι του ζωντανεύουν σε επτά δωμάτια με διαφορετικά θέματα

Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
19’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Accidentally Wes Anderson
© Accidentally Wes Anderson

Accidentally Wes Anderson: Τι περιλαμβάνει η διαδραστική έκθεση του σκηνοθέτη στο Λονδίνου

Η έκθεση “Accidentally Wes Anderson” θα είναι ανοιχτή στο κοινό μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2024, στη διεύθυνση 81-85 Old Brompton Road, στο Λονδίνο.

Ο αμερικανός σκηνοθέτης, Wes Anderson, γνωστός για τις indie ταινίες του, “The Royal Tenenbaums” (2001), “Moonrise Kingdom” (2012) και πιο πρόσφατα το “Asteroid City” (2023), εγκαινίασε τη νέα του έκθεση, “Accidentally Wes Anderson” στο Λονδίνο. Το μοναδικό του στιλ που χαρακτηρίζεται από την προσοχή του στις συμμετρίες και από τα εφευρετικά του κάδρα, είναι άμεσα αναγνωρίσιμο και αποτυπώνεται εξίσου στις φωτογραφίες της έκθεσης αυτής.

Η έκθεση “Accidentally Wes Anderson” στο Λονδίνο

Οι παστέλ κόσμοι του Anderson εξερευνώνται μέσα από 200 φωτογραφίες από όλο τον κόσμο, παρουσιαζόμενες σε επτά δωμάτια με διαφορετικά θέματα το κάθε ένα και υποσχόμενοι ένα «περιπετειώδες ταξίδι μέσα από τη φωτογραφία». Τα θέματα της έκθεσης είναι η μεταφορές, τα σπορ και τα ξενοδοχεία, δοσμένα μέσα από τα χαρακτηριστικά χρώματα του σκηνοθέτη. Η έκθεση, την οποία διοργανώνει η Fever (η εταιρεία πίσω από την έκθεση “Van Gogh: The Immersive Experience”, που έχει περιοδεύσει σε ολόκληρο τον κόσμο), ζωντανεύει το μπεστ σέλερ του Wally Koval που παρήγγειλε ο ίδιος ο σκηνοθέτης και τη σελίδα στο Instagram, που βασίστηκε σε «κατά λάθος αντερσονικές» εικόνες.

Ο λογαριασμός στο Instagram από μόνος του έχει 1,8 εκατομμύρια ακόλουθους και έχει επηρεάσει βιβλία και παιχνίδια. Διαδραστικές εκθέσεις σαν και αυτή έχουν αποδειχτεί επικερδείς για εταιρίες ψυχαγωγίας, καθώς οδηγούν στη δημιουργία περιεχομένου που τραβάει την προσοχή του κοινού, χωρίς ιδιοκτήτες που πρέπει να παρουσιάζουν σπάνια έργα.

Στο μεταξύ, ο Anderson αποκάλυψε ότι επιμελείται ένα νέο είδος ψηφιακού “film club”, που ονομάζεται “Galerie” και θα συμπεριλαμβάνει ονόματα όπως εκείνα των ηθοποιών Ethan Hawke και Maggie Gyllenhaal, σε συνεργασία με τους παραγωγούς του για χρόνια, Indian Paintbrush. Η συνδρομή σε αυτό θα συμπεριλαμβάνει προνομιακή πρόσβαση σε δοκίμια, βίντεο, προβολές και event. Όπως αναφέρεται και στο site τους: «Στο “Galerie”, η εκ περιτροπής επιλογή επιμελητών θα είναι ο οδηγός σας, καθώς θα διευρύνετε και θα βαθύνετε το ταξίδι σας στον κινηματογράφο κοντά σε μία ζωηρή κοινότητα, όπου όλοι είναι ευπρόσκλητοι να ανταλλάξουν ιδέες και να διευρύνουν τις γνώσεις τους».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ