Εικαστικα

Paperpulp Fictions: Η έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ευθυμίου στη Μύκονο

Ο ζωγράφος παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο του στο νησί

villycalliga.jpg
Villy Calliga
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Paperpulp Fictions: Η έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ευθυμίου στη Μύκονο

Paperpulp Fictions: Η έκθεση του Γιάννη Ευθυμίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου Μαρία Ιγγλέση

Η Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση» εγκαινιάζει την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023, στις 19:00, την έκθεση του Γιάννη Ευθυμίου «Paperpulp Fictions» σε επιμέλεια Αλεξίας Παππά.

Ο ζωγράφος, που παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο του στη Μύκονο, εγκαθιστά για δέκα μέρες στην Αίθουσα Καλογερά το πολύχρωμο σύμπαν του από χαρτοπολτό. Τα έργα του Ευθυμίου είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένα  από χαρτοπολτό και δημιουργούνται μονομιάς αφού η κατασκευή του χαρτιού δεν αφήνει χώρο ή χρόνο για δεύτερη παρέμβαση ή αλλαγή στο έργο. Η επιφάνεια του έργου και η σύνθεση καθορίζονται έτσι “μια κι έξω” και ο Ευθυμίου δεν συνηθίζει να φτιάχνει προσχέδια, αλλά εργάζεται αυθόρμητα κι ενστικτωδώς. Σε αυτή την καινούρια σειρά έργων του συνδυάζονται επαναληπτικά μοτίβα, τοπιογραφίες και close-ups των αγαπημένων του ηρώων, αλόγων και καβαλάρηδων με ιστορικές και ποπ αναφορές.

Paperpulp Fictions: 'Εκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ευθυμίου στη Μύκονο

Γιάννης Ευθυμίου - Βιογραφικό

Ο Γιάννης Ευθυμίου ζει και εργάζεται στην Αθήνα.  Σπούδασε γλυπτική και ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών στον Πύργο της Τήνου και στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, από όπου αποφοίτησε με άριστα το 2017. Το 2016 βραβεύτηκε με το Βραβείο Σπυρόπουλου ως Νέος Καλλιτέχνης της Χρονιάς από το Ίδρυμα Σπυρόπουλου ενώ το 2017 του απονεμήθηκε το 2ο Βραβείο για νέους καλλιτέχνες από την Εθνική Ασφαλιστική. Έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις το 2020 και 2022 στην Evripides Art Gallery ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στην Ελβετία και στις ΗΠΑ.

Paperpulp Fictions: 'Εκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ευθυμίου στη Μύκονο

INFO 

Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου - Αίθουσα Καλογερά
Καλογερά και Παναχράντου 2, Χώρα Μυκόνου

Εγκαίνια:  Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023, ώρα 19:00 - 00:00
Διάρκεια έκθεσης: 11- 20 Αυγούστου 2023
Ώρες λειτουργίας: 11:00 - 14:00 και 19:00 - 00:00

Χορηγός έκθεσης: Evripides Art Gallery

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ