Εικαστικα

Η φωτογραφική έκθεση του Τάσου Βρεττού για τα ζυμαρικά Melissa που αξίζει να δεις

Μέχρι και τις 6 Αυγούστου στο μετρό της Αθήνας

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Melissa

Ο φωτογράφος Τάσος Βρεττός μας ταξιδεύει στον θεσσαλικό κάμπο, το «σπίτι» των ζυμαρικών Melissa

Ζεστό απόγευμα Ιουλίου, μετρό Σύνταγμα. Έχω ήδη αργήσει, κινούμαι νευρικά ανάμεσα στον κόσμο ψάχνοντας την έξοδο. Με την άκρη του ματιού μου, όμως, πιάνω κάτι που με κάνει, παρόλη την αργοπορία μου, να σταματήσω επιτόπου. Είναι μία φωτογραφία: χρυσαφένιο σιτάρι και από πάνω ένας λαμπερός, μπλε ουρανός. Μου θυμίζει έναν πίνακα του Van Gogh, που είχα δει από κοντά πολλά χρόνια πριν, και που ακόμα κουβαλάω στη μνήμη μου. Η φωτογραφία αυτή μου προκαλεί το ίδιο συναίσθημα ηρεμίας με εκείνον τον πίνακα, δύσκολο να αντισταθείς στη λαχτάρα να την κοιτάξεις. Δεν είναι μόνη της. Αριστερά και δεξιά παρόμοιες φωτογραφίες, άνθρωποι με ψάθινα καπέλα σε απέραντα σταροχώραφα. Και μετά κοιτάω ακόμη πιο προσεκτικά και καταλαβαίνω ότι ούτε ο φωτογράφος είναι τυχαίος, μα ούτε και τα χωράφια του σιταριού…

Melissa
Melissa

Ο γνωστός φωτογράφος Τάσος Βρεττός πέρασε μέρες κι εβδομάδες στον θεσσαλικό κάμπο φωτογραφίζοντας στα χωράφια και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Melissa στη Λάρισα. Με τον φακό του αποτύπωσε όλα τα στάδια της παραγωγής των αγαπημένων ζυμαρικών, όλο το ταξίδι που κάνει η τροφή μας από το χωράφι μέχρι να φτάσει στο πιάτο μας. Ύστερα, οι εικόνες του έντυσαν τους συρμούς του μετρό της πόλης για να μας υπενθυμίσουν κάτι που πολύ συχνά ξεχνάμε: πίσω από την τροφή μας κρύβονται άνθρωποι, μόχθοι και χαρές. Θα δείτε αγρότες, εργάτες της γης, αλλά και του εργοστασίου, όλους εκείνους τους ανθρώπους που μεσολαβούν ώστε το σιτάρι να μεταμορφωθεί σε μία πλούσια μακαρονάδα στο πιάτο μας. Σπορά, συγκομιδή, επεξεργασία, μεταφορά, στο τέλος η απόλαυση μέσω μιας μακαρονάδας που θα μας θρέψει σαν ζεστή αγκαλιά.

Melissa
Melissa

Αφορμή για αυτή την πολύ ξεχωριστή έκθεση αποτέλεσε η νέα συσκευασία της Melissa, που σηματοδοτεί ταυτόχρονα και το όραμα της εταιρείας για έναν κόσμο που τρέφεται και ζει ποιοτικά. Όραμα που άλλωστε η Melissa ακολουθεί και εφαρμόζει εδώ και τρεις γενιές, από το 1947 ως το σήμερα. Η φωτογραφική έκθεση του Τάσου Βρεττού θα παραμείνει στους τοίχους και τους συρμούς του μετρό μέχρι και τις 6 Αυγούστου και πραγματικά αξίζει να την επισκεφθείτε. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα μετακινηθείτε με το μετρό, κρατήστε μερικά λεπτά για να την απολαύσετε.

Melissa

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ