Εικαστικα

Νῶμα: Ένα συλλογικό καλλιτεχνικό εγχείρημα στο Ξυλόκαστρο

Η θεματική αφορά το βλέμμα του δημιουργού στη νέα εποχή που προβάλλει μετά από τις απανωτές και ποικίλες κρίσεις

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 879
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξανδρος Βρεττάκος
Αλέξανδρος Βρεττάκος

«Νῶμα»:Έκθεση φωτογραφίας στο Ξυλόκαστρο από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Αρχείων Πηνελόπης Μασούρη

Το Ξυλόκαστρο είναι ένας αγαπημένος προορισμός στην Πελοπόννησο. Εκεί υπάρχει και ο περίφημος Πευκιάς, ένας πανέμορφος πνεύμονας μέσα στην πόλη, ένας τόπος γεμάτος ιστορία και φυσική ομορφιά. Πρόκειται για ένα παλαιό φυσικό πευκόδασος με ιδιαίτερη οικολογική αξία λόγω της βιοποικιλότητας του μοναδικού φυσικού οικοσυστήματος που συνδυάζει περί τα 83 είδη φυτών. Εκτός, όμως, από τη φυσική ομορφιά για τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας, ο πολιτισμός ως βιωμένη εμπειρία είναι επίσης ζητούμενο, ανάσα, παιδεία και καλλιέργεια, αρωγός στον τουρισμό, τον φυσικό πλούτο και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.

Πηνελόπη Μασούρη
Πηνελόπη Μασούρη

Έτσι, μετά το Φεστιβάλ Αριστοναύτες, φέτος ετοιμάζεται μια ακόμα πολιτιστική δράση. Κατά τη διάρκεια των μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2023 στον Δήμο θα λάβει χώρα μία σειρά από εκθέσεις επώνυμων φωτογράφων, Ελλήνων και ξένων, με τίτλο «Νῶμα». Η έκθεση, ένα συλλογικό καλλιτεχνικό εγχείρημα, οργανώνεται από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Αρχείων Πηνελόπης Μασούρη, με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αμαλία Σωτηροπούλου
Αμαλία Σωτηροπούλου
Δημήτρης Μυταράς
Δημήτρης Μυταράς
Φίλιππος Τσιάρας
Φίλιππος Τσιάρας

Η θεματική της έκθεσης αφορά το βλέμμα του δημιουργού στη νέα εποχή που προβάλλει μετά από τις απανωτές και ποικίλες κρίσεις. Η τέχνη της φωτογραφίας έχει τη δύναμη να εκφράζει με τον αμεσότερο τρόπο, να οπτικοποιεί και να οικειοποιείται τη σύγχρονη πραγματικότητα. Σκοπός της διοργάνωσης είναι τόσο η προώθηση ανερχόμενων, αλλά και ήδη καταξιωμένων καλλιτεχνών, που με το έργο τους διευρύνουν και αλλάζουν τις στερεοτυπές εικόνες, όσο και η υποστήριξη και προώθηση της καλλιτεχνικής εμπειρίας και η προαγωγή της πολιτιστικής συνεργασίας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Εξετάζοντας την εξέλιξη των αναζητήσεων της τέχνης υπό το πρίσμα των απαιτήσεων του σύγχρονου κόσμου, η έκθεση αυτή με τη δράση της στις όμορες κωμοπόλεις της Πελοποννήσου Ξυλοκάστρου, Συκιάς και Ευρωστίνης, στοχεύει στην πολιτιστική ανάπτυξη τόσο διαμέσου της προβολής της φωτογραφικής τέχνης από την in situ θέαση, αλλά και μέσω του e-cloud ώστε να επικοινωνήσει την τέχνη με το ευρύ κοινό μεγιστοποιώντας το γενικό πνευματικό όφελος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ