Εικαστικα

Tο ρολόι των γυναικείων δικαιωμάτων πηγαίνει _πίσω

Μια εικαστική έκθεση τιμά τη γυναίκα πέρα από τα στεγανά της Παγκόσμιας Ημέρας

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής «το ρολόι των γυναικείων δικαιωμάτων πηγαίνει _πίσω», με στόχο να τιμήσει τη γυναίκα
© Γιιάννης Ανδρειωμένος, © Έλενα Τονικίδη, © Ιώάννης μονογυιός

«Το ρολόι των γυναικείων δικαιωμάτων πηγαίνει _πίσω»: Μια εικαστική έκθεση από τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης τιμά τη γυναίκα.

Ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής «το ρολόι των γυναικείων δικαιωμάτων πηγαίνει _πίσω», με στόχο να τιμήσει τη γυναίκα, πέρα από τα στεγανά της Παγκόσμιας Ημέρας.

Πίνακας του Ευάγγελου Μαραυγάκη
© Ευάγγελος Μαραυγάκης

Οι επιμελητές σημειώνουν: 
[…] «Μια έκθεση που στοχεύει στην ανάδειξη της διαφορετικής θέασης/ανάγνωσης των δικαιωμάτων της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή. Πέρασαν χρόνια και χρόνια που αυτή η γιορτή σημαδεύονταν από εμπορευματοποίηση και λαϊκισμό. Και ενώ, σιγά σιγά πλήθαιναν οι φωνές για την αξία της γιορτής ιστορικά και κοινωνικά, στο “εδώ και τώρα” η γυναίκα συνεχίζει να υποτιμάται _να αναλώνεται ως αντικείμενο _να σκοτώνεται .[ …] 10 καλλιτέχνες επιχειρούν να αποτυπώσουν με το έργο τους τη βαθύτερη σχέση του μύθου που είναι από μόνη της, ένας μύθος που έχει γεννήσει κι άλλους μύθους αλλά και πραγματικότητες. Η υπόσταση της γυναίκας πέρα από τη κατασκευή του φύλου[…]

Πίνακας του Φίλιππου Μάνου
© Φίλιππος Μάνος

»[…] Η έκθεση μας προσκαλεί πρωτίστως να αναρωτηθούμε για το παρόν, φυσικά και για το μέλλον, και όχι να θαυμάσουμε. […]Το σύνθημα για αλλαγή δεν συνάδει με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα γεμάτα από καπηλευμένα όνειρα γυναικών· όπως τα όνειρα των γυναικών που τα τελευταία χρόνια κυριολεκτικά θυσιάστηκαν για τη διεκδίκηση ενός μη φαλλοκρατικού αύριο[..]».  

Πίνακας του Γιάννη Ανδρειωμένου
© Γιάννης Ανδρειωμένος
Πίνακας της Ελενας Τονικίδη
© Ελενα Τονικίδη

Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Γιάννης Ανδρειωμένος, Σύνη Βυζοβίτου, Κωνσταντίνος Καταγάς, Φίλιππος Μάνος, Ευάγγελος Μαραυγάκης, Ιωάννης Μονογυιός, Χριστίνα Μαυροπαίδη, Μαρία Παπαχαραλάμπους, Έλενα Τονικίδη, Σοφία Χάιτα.

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφουν οι: Έλενα Τονικίδη, Εικαστικός/Art therapist, και ο Γιώργος Ορφανίδης, Ιστορικός τέχνης/Αρχαιολόγος.

Πίνακας του Ιωάννη Μονογυιοού
© Ιωάννης Μονογυιός

Εγκαίνια 8 Μαρτίου 2023, ώρα 18:00
Διάρκεια 8-12 Μαρτίου 2023 και ώρες επισκεψιμότητας 11:30:14:30 & 18:00-21:00
Αίθουσα Βάτη, Πλατεία Μιαούλη Ερμούπολη
Με την ευγενική υποστήριξη 
Μακρυωνίτης | Συκουτρή 

Ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής «το ρολόι των γυναικείων δικαιωμάτων πηγαίνει _πίσω», με στόχο να τιμήσει τη γυναίκα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ