Εικαστικα

Φωτογραφική έκπληξη του Χρυσόστομου Γαλαθρή στη Σάμο

Με υλικό άψυχο και έμψυχο, ο καλλιτέχνης προσπαθεί να αποτυπώσει και να αναπλάσει σκηνές από ένα παρελθόν

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μια φωτογραφική έκπληξη από τη Σάμο

Ο καλλιτέχνης, Χρυσόστομος Γαλαθρής, εξηγεί ότι «η έμπνευση για την έκθεση "142” γεννήθηκε μέσα από προσωπικά βιώματα.

Μια έκθεση φωτογραφίας για την επιμονή της μνήμης να επανέρχεται σε πείσμα του χρόνου, της φθοράς και της παρακμής. Άνθρωποι από το χθες παρουσιάζονται ζωντανοί, άφθαρτοι, σχεδόν αθάνατοι, περισσότερο μνήμες παρά σάρκα, μέσα σε χώρους φθοράς και εγκατάλειψης. Με υλικό άψυχο και έμψυχο, ο καλλιτέχνης προσπαθεί να αποτυπώσει και να αναπλάσει σκηνές από ένα παρελθόν που έχει σαφείς αναφορές στην περίοδο της ακμής της πόλης του.

Ο τίτλος «142» αντιπροσωπεύει τον αριθμό των ατόμων που φωτογραφήθηκαν: φίλοι, γνωστοί, κάτοικοι της πόλης οι οποίοι εμπνεύστηκαν από το θέμα και δέχτηκαν να συμμετέχουν στην πραγματοποίηση του οράματός του.

Ο καλλιτέχνης, Χρυσόστομος Γαλαθρής, εξηγεί ότι «η έμπνευση για την έκθεση "142” γεννήθηκε μέσα από προσωπικά βιώματα. Ζώντας σε μια πόλη με παρόντα και έντονα τα σημάδια του ακμαίου παρελθόντος, παρατηρούσα από παιδί δεκάδες παλιά αρχοντικά και βυρσοδεψεία σε παρακμή, έτοιμα να καταρρεύσουν και να πάρουν μαζί τους τις αναμνήσεις και τις ιστορίες τους».

Ο Χρυσόστομος Γαλαθρής γεννήθηκε στη Σάμο το 1980. Σπούδασε φωτογραφία στην Focus School of Art Athens και σήμερα ζει και εργάζεται στο Καρλόβασι της Σάμου. Μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει 3 μεγάλης κλίμακας ατομικές εκθέσεις: «Κίνα» το 2010, «Aroma Polis» το 2012 και την «142» το 2014, ενώ έχει παρουσιάσει έργα του σε ομαδικές εκθέσεις και σε μικρότερες, θεματικές ατομικές εκθέσεις.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Info: Η έκθεση φωτογραφίας «142», του Χρυσόστομου Γαλαθρή, παρουσιάστηκε τον Αύγουστο στο Βυρσοδεψείο Ταλαμπέκου, στο Καρλόβασι Σάμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ