Εικαστικα

Η Barbie αλλιώς: Έγινε «Pink Pop» διά χειρός Mark Ryden

Η κιτς εκδοχή που δεν περνάει αδιάφορη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Barbie του Mark Ryden σε μια αποθέωση του κιτς
Η Barbie του Mark Ryden σε μια αποθέωση του κιτς @t4tdeer/Twitter

Η Barbie μέσα από τα μάτια του Mark Ryden - Η κιτς εκδοχή της κούκλας από τον ποπ ζωγράφο

Επί σχεδόν τρεις δεκαετίες, η Barbie εμφανίζεται στα έργα του Mark Ryden, αλλά αυτήν τη φορά ο ποπ ζωγράφος συνεργάζεται με την εταιρεία παιχνιδιών Mattel και δημιουργεί μια σειρά σε περιορισμένα αντίτυπα της διάσημης κούκλας.

Οι δημιουργίες αυτές, μαζί με άλλα έργα του, θα εκτεθούν στην Kasmin Gallery στο Λος Άντζελες από τις 11 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου και η έκθεση έχει τίτλο «Pink Pop».

Μιλώντας στο Ocula Magazine, ο Ryden είπε ότι αυτά τα έργα θα απεικονίσουν τις «δικές του νέες περσόνες της Μπάρμπι». Δίνοντας πρόγευση της ιδέας, δημοσιοποίησε ένα από τα νέα «Pink Pop» έργα ζωγραφικής του.

Ακούει στο όνομα «Pink Pop Barbie» και είναι έργο του 2021. Όπως φαίνεται και στην εικόνα στα social media, πρόκειται για μια με χρώματα ζαχαρωτού σκηνή στην οποία εμφανίζεται η Barbara Millicent Roberts με φόρεμα με στρασάκια και τσαντάκι που μοιάζει με t-bone steak. Παρόντες στη σύνθεση είναι κλόουν αλλά και έντομα και σκυλιά ντυμένα ως «λαγουδάκια». Στα... highlights ο Αβραάμ Λίνκολν με γιουκαλίλι.

«Είναι δύσκολο να ορίσεις την Μπάρμπι» είπε ο Ryden. Και πρόσθεσε: «Είναι ένα πολιτιστικό φαινόμενο, μια αρχετυπική φιγούρα. Είναι μια πραγματική διασημότητα, ένα θέμα άξιο να απεικονίσει ο Άντι Γουόρχολ δίπλα στις απεικονίσεις του της Ελίζαμπεθ Τέιλορ και της Μέριλιν Μονρόε».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ