Εικαστικα

Θαλασσογραφίες: 51 έργα από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος ταξιδεύουν στην Πινακοθήκη Κυκλάδων

Η θάλασσα και ο κόσμος της πρόσφεραν και προσφέρουν έμπνευση και παραστάσεις στη νεοελληνική τέχνη

labrini-trougkou.jpg
Λαμπρινή Τρούγκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάρις Πρέκας, Σάμος, Πυθαγόρειο, 1986
Πάρις Πρέκας, Σάμος, Πυθαγόρειο, 1986

Η έκθεση «Θαλασσογραφίες» με έργα από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος διεξάγεται από τις 17 Ιουλίου ως τις 10 Σεπτεμβρίου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων της Ερμούπολης Σύρου

Κωνσταντίνος Μαλέας, Μονεμβασιά, 1924-1928
Κωνσταντίνος Μαλέας, Μονεμβασιά, 1924-1928

Η έκθεση «Θαλασσογραφίες: από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος» περιλαμβάνει 51 έργα, ιδιαίτερα και αντιπροσωπευτικά της πλούσιας απόδοσης του θαλασσινού τοπίου από τα μέσα του 19ου αιώνα έως τη σύγχρονη εποχή. Μέσω αυτών, αναδεικνύονται ποικίλες πτυχές της θεματικής, όπως η θάλασσα και το μεγαλείο της φύσης, το παράκτιο τοπίο και η ανθρώπινη παρουσία ή δραστηριότητα, η θάλασσα σε σχέση με ιστορικά γεγονότα και πολεμικές σκηνές, η ζωή της ελληνικής ναυτοσύνης και των ψαράδων, η εμπορική δράση και η ταξιδιωτική απόδραση, η ζωτική ευχαρίστηση της θαλασσινής εμπειρίας για το σώμα και το πνεύμα.

Σωτήρης Σόρογκας, Σκουριασμένες λαμαρίνες, χ.χ.
Σωτήρης Σόρογκας, Σκουριασμένες λαμαρίνες, χ.χ.

Δέκα από τις θαλασσογραφίες της έκθεσης παρουσιάζονται και σε αυτήν την ψηφιακή περιήγηση, φέρνοντας τα έργα αυτά πιο κοντά στον θεατή.  Μπαίνοντας σε κάθε εικόνα από τις παρακάτω και πατώντας τους αριθμούς  των επιλεγμένων σημείων, αποκαλύπτονται παρατηρήσεις, λεπτομέρειες και μυστικά του έργου και της γραφής κάθε καλλιτέχνη. 

Info
«Θαλασσογραφίες. Από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος» στην Πινακοθήκη Κυκλάδων της Ερμούπολης Σύρου
Επιμέλεια: Χάρις Κανελλοπούλου, ιστορικός τέχνης, επιστημονική υπεύθυνη και επιμελήτρια της Συλλογής έργων τέχνης της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ημερομηνίες: Ως τις 10 Σεπτεμβρίου
Ωράριο: Δευτέρα, Τετάρτη: 19.00-22.00. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 11.00-13.00 & 19.00-22.00
Η είσοδος για τους επισκέπτες είναι ελεύθερη και υπάρχει διαθέσιμος ένας δίγλωσσος κατάλογος με το σύνολο των εκθεμάτων.
Δυνατότητα παρακολούθησης ενός μέρους της έκθεσης και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής περιήγησης στη διεύθυνση: bankofgreece.gr/thalassografies

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ