Εικαστικα

«Lucian Freud: a Life»- Τόμος για το έργο του μεγάλου ζωγράφου

Ήταν εγγονός του μεγάλου ψυχαναλυτή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Photo by Oli Scarff/Getty Images
Photo by Oli Scarff/Getty Images/Ideal Image

«Lucian Freud: a Life»- Τόμος για το έργο του Λούσιαν Φρόιντ.

Ένας πoλυτελής νέος τόμος για τον θρυλικό ζωγράφο Λούσιαν Φρόιντ, εγγονό του ψυχαναλυτή Σίγκμουντ Φρόιντ κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Phaidon.

Ο τόμος, «Lucian Freud: a Life» που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Αρχείο Λούσιαν Φρόιντ και τον επιμελήθηκε ο Μαρκ Χόλμπορν παρέχει μια αναλυτική ματιά στην επτά δεκαετιών καριέρα του Φρόιντ, που είναι κυρίως γνωστός για παραστατικούς πίνακες που ταλαντεύονται μεταξύ του σουρεαλισμού και της πραγματικότητας.

O Λούσιαν Φρόιντ χάραξε τον δικό του δρόμο για να γίνει ένας από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Ο απολογισμός του έργου του καλλιτέχνη ξεκινά με εικόνες από την παιδική του ηλικία και τελειώνει με σπάνιες, αδημοσίευτες φωτογραφίες από το χρονικό διάστημα πριν από τις τελευταίες του μέρες.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης από νωρίς, ζωγράφιζε κυρίως τους φίλους και την οικογένειά του, μαζί με έναν μεγάλο αριθμό αυτοπροσωπογραφιών. Ωστόσο, καθώς ο Φρόιντ αναδύθηκε στον κόσμο της τέχνης, δημιούργησε πίνακες με διάσημα θέματα, όπως τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ, τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' μαζί με τον κριτικό τέχνης Μάρτιν Γκέιφορντ, ο οποίος έγραψε αυτό το βιβλίο.

Με 624 σελίδες, συμπεριλαμβανομένων 487 εικόνων, το βιβλίο αναμένεται να αποτελέσει μία από τις κορυφαίες πηγές για τον καλλιτέχνη, όταν κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ