Εικαστικα

The Two Met: μια έκθεση άκρως οικογενειακή στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η εικαστική ιστορία της οικογένειας Lane ξετυλίγεται σε μια έκθεση

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
James W. Lane, "Justice and farmer"
The Two Met στην Ελληνοαμερικανική Ένωση: Το έργο του James W. Lane "Justice and farmer"

The Two Met στην Ελληνοαμερικανική Ένωση σε επιμέλεια James M. Lane

Tο 1968 o James W. Lane και η Σοφία Ντούμα-Lane παρουσίαζαν για πρώτη φορά έργα τους στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στο πλαίσιο ομαδικής έκθεσης Αμερικανών καλλιτεχνών που διέμεναν στην Ελλάδα. Με το The Two Met η δουλειά τους επιστρέφει στο εκπαιδευτικό ίδρυμα και την ιστορική αίθουσα τέχνης της οδού Μασσαλίας στο Κολωνάκι. Μέσα από μια έκθεση που αποτελεί οικογενειακή υπόθεση, τα έργα τους διαλέγονται με δημιουργίες προγόνων και απογόνων τους, οι οποίοι ακολουθώντας τα εικαστικά τους ίχνη, ενίοτε τους επανερμηνεύουν.

James C. Lane, "Novocaine"
The Two Met στην Ελληνοαμερικανική Ένωση: Το έργο του James C. Lane "Novocaine"

Την έκθεση επιμελείται ο καλλιτέχνης James M. Lane και περιλαμβάνει εικαστικά έργα με παραδοσιακά μέσα, σχέδια, χαρακτικά, αλλά και βίντεο, ανιμέισιον και τρισδιάστατες ψηφιακές εικόνες. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται δημιουργίες των Σοφίας Ντούμα, Χαράλαμπου Ντούμα, John La Farge, Anna E. Lane, Charles W. Lane, James C. Lane, James M. Lane καθώς και του επιμελητή.
Το καλλιτεχνικό υλικό συμπληρώνουν οικογενειακά αρχεία, αντικείμενα και έπιπλα, σε μια προσπάθεια να συντεθεί με αυτόν τον τρόπο ένα αφήγημα για τόπους και ανθρώπους.

James M. Lane, "Paradise valley"
The Two Met στην Ελληνοαμερικανική Ένωση: Το έργο του James M. Lane "Paradise valley"

Συνοψίζοντας την κεντρική ιδέα του αφιερώματος, ο James M. Lane σημειώνει: «Πολλοί πρόγονοι και απόγονοι των δύο καλλιτεχνών είναι παρόντες στην έκθεση αυτή. Μπορεί κανείς να αντιληφθεί τεράστια κενά και αποστάσεις μεταξύ τους. Η τέχνη ευδοκιμεί σε αυτόν τον χώρο. Χάσματα που οι θεατές μπορούν μόνον να γεφυρώσουν ώστε παρατηρητής και παρατηρούμενο να συναντηθούν για ακόμη μία φορά, στο σημείο φυγής, ακριβώς εδώ».

Σοφία Ντούμα, "Άτιτλο"
The Two Met στην Ελληνοαμερικανική Ένωση: έργο της Σοφίας Ντούμα


INFO:
The Two Met
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Εγκαίνια: Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, 19:00

Διάρκεια έκθεσης έως 11 Ιουνίου 2022
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 20:00, Σάββατο: 10:00 – 14:00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ