Εικαστικα

Γιαγιόι Κουσάμα: Τυφώνας παρασέρνει γλυπτό της στην Ιαπωνία

Οι σφοδροί άνεμοι και η θαλασσοταραχή «κατάπιαν» ένα γλυπτό-κολοκύθα της διάσημης καλλιτέχνιδας, το οποίο, όμως, περισυνελέγει και θα συντηρηθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιαγιόι Κουσάμα, η "κίτρινη κολοκύθα" της στην ακτή της Ναοσίμα
Γιαγιόι Κουσάμα, η "κίτρινη κολοκύθα" της στην ακτή της Ναοσίμα © flickr: Kimon Berlin

Βίντεο: Δείτε το γλυπτό «Κίτρινη κολοκύθα» της καλλιτέχνιδας Γιαγιόι Κουσάμα που παρασύρθηκε από τυφώνα στη θάλασσα στην Ιαπωνία.

Μια κίτρινη κολοκύθα διάστικτη με μαύρες κουκίδες, ένα εμβληματικό γλυπτό της Γιαπωνέζας διάσημης καλλιτέχνιδας Γιαγιόι Κουσάμα βρέθηκε στις 9 Αυγούστου στο έλεος του τυφώνα που έπληξε τo νησί Ναοσίμα στη νοτιοανατολική Ιαπωνία.

Εγκατεστημένο από το 1994 σε προβλήτα στην θάλασσα Seto, το έργο, ύψους δύο και πλάτους δυόμιση μέτρων, αποτελούσε δημοφιλές αξιοθέατο για τους επισκέπτες στην περιοχή. Ωστόσο ο τυφώνας Λούπιτ, ο ένατος που έπληξε φέτος την Ιαπωνία, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους που έφθασαν τα 50 μίλια την ώρα, το παρέσυρε στα κύματα.

Όπως αναφέρει η αγγλόφωνη ιαπωνική ιστοσελίδα The Asahi Shimbun, υπάλληλοι της εταιρείας Benesse, στην οποία ανήκει το γλυπτό, το ανέσυραν από τη θάλασσα. Ωστόσο είχε ήδη υποστεί σοβαρές βλάβες από αλλεπάλληλα χτυπήματα στην προκυμαία εν μέσω κακοκαιρίας κατά τη διάρκεια της παλίρροιας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ