Εικαστικα

Εθνική Πινακοθήκη: Πότε ολοκληρώνονται τα έργα (Νέες εικόνες)

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Πολιτισμού - Το χρονοδιάγραμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι εργασίες αποκατάστασης στην Εθνική Πινακοθήκη
Οι εργασίες αποκατάστασης στην Εθνική Πινακοθήκη © EUROKINISSI/ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟY

Στην Εθνική Πινακοθήκη οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος, όπως διαπίστωσε η Λίνα Μενδώνη μετά από αυτοψία στο εργοτάξιο.

Τα έργα στην Εθνική Πινακοθήκη προχωρούν κανονικά «παρά τις δυσκολίες της πανδημίας», τηρώντας το χρονοδιάγραμμα, το οποίο προβλέπει παράδοση τον Μάρτιο του 2021.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μετά την καθιερωμένη αυτοψία που πραγματοποίησε στις 11 Δεκεμβρίου 2020.

«Η ανάδοχος εταιρεία ανταποκρίνεται, παρά τις δυσκολίες, στην προμήθεια των υλικών από το εξωτερικό, λόγω της πανδημίας. Tο χρονοδιάγραμμα του έργου, όπως καθορίστηκε τον Ιούλιο 2019, τηρείται παρά τα όποια αιφνίδια προβλήματα ανακύπτουν λόγω Covid» εξήγησε η κα Μενδώνη για την Εθνική Πινακοθήκη.

Και πρόσθεσε: «Με την ολοκλήρωση αυτής της φάσης και τον ενδελεχή έλεγχο των συστημάτων ασφαλείας, αρχίζει το στήσιμο της έκθεσης από τις υπηρεσίες της Πινακοθήκης».

Στη σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει μεταξύ άλλων ότι μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2020, ολοκληρώνεται και ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας της Εθνικής Πινακοθήκης.

Εθνική Πινακοθήκη - Τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής - Οι νέες εικόνες

Τεχνικά, έχουν τοποθετηθεί τα ξύλινα δάπεδα και ολοκληρώνονται οι ψευδοροφές και ταυτόχρονα ο φωτισμός. Στο foyer κατασκευάζεται το βεστιάριο, ενώ τις επόμενες εβδομάδες εγκαθίσταται και ο ψηφιακός εξοπλισμός.

Τοποθετούνται τα καθίσματα στο αμφιθέατρο, το οποίο είναι πλήρως έτοιμο σε ό,τι αφορά τα τεχνολογικά μέσα. Στον Γ΄ όροφο, είναι έτοιμος ο χώρος του καφέ, καθώς και του κεντρικού πωλητηρίου, όπου αναμένεται να τοποθετηθούν οι προθήκες και η επίπλωση.

Η Λίνα Μενδώνη, υπουργός Πολιτισμού, στην Εθνική Πινακοθήκη ενημερώνεται για την πορεία υλοποίησης των εργασιών αποκατάστασης
Η Λίνα Μενδώνη, υπουργός Πολιτισμού, στην Εθνική Πινακοθήκη ενημερώνεται για την πορεία υλοποίησης των εργασιών αποκατάστασης © EUROKINISSI/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Σε εξέλιξη, βρίσκεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, η οποία θα επιταχυνθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για την πορεία των έργων στην Εθνική Πινακοθήκη.

Δείτε τις νέες εικόνες από την πορεία των έργων στην Εθνική Πινακοθήκη

Εθνική Πινακοθήκη: Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης - Τον Μάρτιο 2021 η παράδοση του έργου
Εθνική Πινακοθήκη: Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης © EUROKINISSI/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ