Εικαστικα

Λάρισα: Έκθεση με αφίσες των ταινιών του Ένιο Μορικόνε

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις...

Μαρίνα Ανδριωτάκη
Μαρίνα Ανδριωτάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
109977507_3600370729992247_1382671225263961232_o.jpg

Έκθεση αφισών στη Λάρισα με τίτλο "Ennio Posterized", από ταινίες με μουσική του συνθέτη Ennio Morricone, έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Ο Ennio Morricone, ο πασίγνωστος και αγαπημένος σε όλους Ιταλός συνθέτης, είναι άμεσα συνδεδεμένες με πολλά αξέχαστα κινηματογραφικά soundtracks, αφού έχει γράψει τη μουσική για πάνω από 500 ταινίες και σειρές σε όλο τον κόσμο. Θεωρείται ένας από τους πιο δημιουργικούς και επιδραστικους συνθέτες όλων των εποχών, λόγω της ευρείας γκάμας επιλογών του, και γι'αυτό ο θάνατός του στις 6 Ιούλιου του 2020, προκάλεσε πένθος και αναταραχή στην παγκόσμια μουσική και όχι μόνο κοινότητα.

Έτσι ο Πολιτιστικός Συλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, με έδρα τη Λάρισα και 520 μέλη σε όλη την Ελλάδα, πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει στη μνήμη του, μια έκθεση με αφίσες από τις πιο γνωστές ταινίες που "έντυσε" μουσικά ο μοναδικός αυτός καλλιτέχνης. Η έκθεση αυτή με τίτλο "Ennio Posterized", θα συμπεριλαμβάνει κινηματογραφικές αφίσες στενα συνδεδεμένες με τη γνήσια κινηματογραφική εμπειρία, οι οποίες παρουσιάζουν πολύ χαρακτηριστικά την μουσική του Ennio Morricone και αποδεικνύουν πως η εικονογράφηση μπορεί να είναι μια μορφή τέχνης. Υψηλή αισθητική, έντονη εικαστικότητα και τα μοναδικά soundtracks του αείμνηστου αυτού δημιουργού θα κυριαρχήσουν σε αυτό τον υπέροχο εκθεσιακό χώρο, έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Ennio Posterized
photo by Zisis Dalakouras

Ennio Posterized
photo by Zisis Dalakouras

Ennio Posterized
photo by Zisis Dalakouras

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος πατήσε εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς τίτλο, λάδι σε καμβά
Μια έκθεση στην Τήνο που συνομιλεί με τον Γυάλινο Κόσμο του Τένεσι Ουίλιαμς

Το «Σκοτεινό γυαλί» του Αλέξανδρου Καπετάνου, σε επιμέλεια Χριστόφορου Μαρίνου, μεταφέρει στη ζωγραφική τους πολυελαίους του θεατρικού έργου, ανάμεσα στη μνήμη, το σκοτάδι και ένα φως που μόλις διακρίνεται

5o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κεφαλονιάς ΚΥΜΑΤΑ
4 εκθέσεις στην Κεφαλονιά παράλληλα με το 5ο Φεστιβάλ ΚΥΜΑΤΑ

Αντικείμενα και τεκμήρια της Ελλάδας των 80s, πολιτικές γελοιογραφίες της Μεταπολίτευσης, αρχιτεκτονικές μινιατούρες της προσεισμικής Κεφαλονιάς, φιγούρες του Καραγκιόζη και υλικό για τη σχέση μουσικής και κινηματογράφου

Έργο του Αλέξη Αυλάμη, Amalia Gardens Residency 2026
«Ξηρανθοί, Ριζωμένοι στη Πέτρα»: Η τρίτη καλλιτεχνική φιλοξενία του Amalia Gardens Residency στην Άνδρο

Επτά καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντήθηκαν στο Βιτάλι της Άνδρου για να ερευνήσουν το φυσικό τοπίο και την χλωρίδα του νησιού,

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY