Εικαστικα

Προς 200 χιλιάδες δολάρια πωλήθηκε το εξώφυλλο της Vogue από χαλαζία

Είναι έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη Daniel Arsham και μέρος των εσόδων από την πώληση σε δημοπρασία θα πάνε σε ίδρυμα του Χονγκ Κονγκ.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
daniel_arsham_1.1.jpg

Στο ποσό των 200 χιλιάδων δολαρίων, σε δημοπρασία, πωλήθηκε το εξώφυλλο της Vogue φτιαγμένο από χαλαζία, έργο του διάσημου Αμερικανού καλλιτέχνη Daniel Arsham.

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Daniel Arsham έχει γίνει διάσημος  τα τελευταία χρόνια με μία σειρά από έργα που χρειάζονται τεράστια πειθαρχία και υπομονή για να ολοκληρωθούν, μία λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην γλυπτική, αρχιτεκτονική και performance. Δεν μπορείς να τον βάλεις σε κάποια κατηγορία.

daniel_arsham_1.2.jpg

Το καλοκαίρι παρουσίασε μία νέα σειρά από γλυπτά, εμπνευσμένα από εξώφυλλα περιοδικών. Ένα από αυτά τα έργα ήταν και η δική του εκδοχή πάνω σε ένα εξώφυλλο του περιοδικού Vogue, ένα έργο τέχνης φτιαγμένο από χαλαζία, σεληνίτη και άλλα υλικά που σχετίζονται με κεραμικά.

daniel_arsham_2.jpg

Το μοναδικό αυτό έργο πωλήθηκε στο ποσό των 200 χιλιάδων δολαρίων, μέσα από δημοπρασία του οίκου Phillips’ 20th Century & Contemporary Art Auction στο Χονγκ Κονγκ. Μέρος των εσόδων θα πάνε για τις μελλοντικές ενέργειες και δράσεις του ιδρύματος HOCA, ενός ιδρύματος που «προσπαθεί να εκδημοκρατίσει τις τέχνες και να προωθήσει τον πολιτισμό στο Χονγκ Κονγκ», όπως σημειώνουν οι ίδιοι.

daniel_arsham_8.jpg

daniel_arsham_9.jpg

daniel_arsham_4.jpg

daniel_arsham_3.jpg

daniel_arsham_5.jpg

daniel_arsham_10.jpg

daniel_arsham_7.jpg

daniel_arsham_6.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ