Εικαστικα

ΕΝστίζω _ α√α laboratory _art as therapy: ξεκινά ο δεύτερος κύκλος

Όταν η περφόρμανς υλοποιείται από το κοινό, όταν οι καλλιτέχνες εμπνέονται από το συνάνθρωπο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
73058428_2409630862419595_2008339038460706816_o.jpg

Το project ΕΝστίζω _ α√α laboratory _art as therapy στο χώρο της ps[υ ]art therapy gallery ανοίγει το δεύτερο κύκλο εργασιών:

Το project ΕΝστίζω _ α√α laboratory _art as therapy συνεχίζει την πορεία του, φυσικά, στο χώρο της ps[υ ]art therapy gallery. Ο δεύτερος κύκλου εργασιών έχει για αντικείμενό του το εξής: όταν η περφόρμανς υλοποιείται από το κοινό, όταν οι καλλιτέχνες εμπνέονται από το συνάνθρωπο.

Διάλογος 2ος, Καλλιτέχνης - θεραπευτής | Θεραπευτής - καλλιτέχνης
Στις 13 Νοεμβρίου, η Εύη Αθανασίου προσκαλεί το κοινό σε μια ανάκληση βιωμάτων σχετικά με τις πρώτες συναισθηματικές εμπειρίες. Μέσα από τη σωματικότητα, να οδηγηθούμε σε μονοπάτια εσωτερικών ανακαλύψεων. Μια διερεύνηση από τη μάχη του μυαλού πάνω στο σώμα το οποίο μετατρέπετε σε ζωντανό τοτέμ. Στο απτό αυτό αντικείμενο θα εναποθέσουμε τις εσωτερικές μας αναζητήσεις.

Στις 15 Νοεμβρίου, η Στέλλα Κολυβοπούλου και η Έλενα Τονικίδη συναντώνται ξανἀ και παρουσιάζουν την Απο-Σύνδεση | Conversion oral. Μετά το soMA, to sunrise/ plastic paradise, το Soma and voices και την πολυετή συνεργασία τους, αυτή τη φορά εμπνέονται από τους στίχους και την ερμηνεία της Sadahzinia στο μουσικό κομμάτι «Η Φωνή» (outro/Maya Cut) και μας προσκαλούν να ανιχνεύσουμε μέσα από το διάλογο του εσωτερικού προσωπικού θεραπευτή τους την αναζήτηση του αρχικού ίχνους του ψυχισμού που έχει ο εσωτερικός καλλιτέχνης. Στρέφονται σε αυτόν και μας καλούν να πειραματιστούμε στο διάλογο αυτό.

Όλα εργαστήρια  του πρότζεκτ είναι δωρέαν για τον πληθυσμό και οι συντελεστές των εργαστηρίων/έργου επιχειρούν με τη βιωματική επιτέλεση σε ένα «ξεχασμένο και ληφθέν».  Επιδιώκουν ο νους να μην έχει δεσμό-εγκλωβισμό, καμία τέτοια συγγένεια, μόνο μέσω του συνειρμικού νόμου της καλλιτεχνικής γραφής το Άλλο και το Αλλού θα ανακαλέσουν την ομοιότητα. Μόνο με αυτό που θα παραχθεί από το καταγωγικό στοιχείο της τέχνης και του εν δυνάμει καλλιτέχνη που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Ένα «αδύνατο» να λεχθεί να περάσει στο πραγματικό Λόγο-Σώμα-Έκφραση-Δημιουργία.

Το πρόγραμμα
13 Νοεμβρίου, ώρα 18:00 - 20:00, Πεδίο βολής Ψ, Εύη Αθανασίου, εικαστικός

15 Νοεμβρίου, ώρα 17:00-21:00, Απο-Σύνδεση | Conversion oral

Αυτοσχεδιασμός / ιδέα, Στέλλα Κολυβοπούλου, ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια, dance movement therapist, εκπ. στη Βορειοελλαδική Ψυχαναλυτική Εταιρεία https://www.facebook.com/stella.kolyvopoulou

Ιδέα/σχεδιασμός, Έλενα Τονικίδη, εικαστικός / art therapist
https://www.elenatonikidi.com/

Μουσική επένδυση - Kemencheridoo υβριδικό-πειραματικό όργανο, Νίκος Δημηνάκης, μουσικός
https://soundcloud.com/diminakis

Δημιουργία video, Πάνος Μπουντούρογλου, κινηματογραφιστής

Sadahzinia, Η Φωνή (outro/Maya Cut)
Μέγιστος αρ. ατόμων 15, Δηλώσεις συμμετοχής: ps.u.art.therapy.gallery@gmail.com. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. 
Χώρος διεξαγωγής: Δημοκρίτου & Στρατιωτικού Συνδέσμου 23, Κολωνάκι
Τ.: 210 33 92 224 | e-mail: ps.u.art.therapy.gallery@gmail.com 

Περισσότερα για το πρότζεκτ
Το πρότζεκτ ΕΝστίζω _ α√α laboratory _art as therapy τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η καινοτόμα δράση στοχεύει στη δύναμη της τέχνης ως ένα εργαλείο ανακούφισης, αγχολυτικής διαδικασίας και θεραπευτικής προσέγγισης στην κοινότητα. Ο εικαστικός διάλογος και η επιτέλεσή του [art as therapy ] να αποτελέσει ένα προσβάσιμο θεραπευτικό εργαλείο για όλους. Καλλιτέχνες, επαγγελματίες θεραπευτές σε ένα συλλογικό έργο επιτελούν/παρουσιάζουν εργαστήρια των πεδίων τους, θέατρο, χορός, μουσική, κινηματογράφος, εικαστικά και συναντιούνται στον κοινό τους τόπο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς εικονογράφοι από την Ελλάδα και το Εμιράτο της Σάρτζα δημιούργησαν μαζί έργα τέχνης
Πώς εικονογράφοι από την Ελλάδα και το Εμιράτο της Σάρτζα δημιούργησαν μαζί έργα τέχνης

Οι Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup), Βασίλης Γρίβας και Ντανιέλα Σταματιάδη δούλεψαν παρέα με τους Νάσσερ Νασράλλαχ, Ρασίντ Αλ Μούλλα και Άλια Αλ Χαμάντι σε κοινό εργαστήριο

Έκθεση: Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής
Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής «ξαναζωντανεύουν»  σε μια ξεχωριστή έκθεση

Τι μας είπε ο συλλέκτης και συντηρητής Νίκος Λαμπράκης για την έκθεση που περιλαμβάνει ραδιόφωνα και συσκευές τηλεπικοινωνιών από τα χρόνια του μεσοπολέμου ως τα πιο πρόσφατα χρόνια

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.