Εικαστικα

Wild Donkey Festival: Το τρελό φεστιβάλ της Ορεινής Νάξου

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του νέου φεστιβάλ

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
wilddonkey.jpg

Το Wild Donkey Festival έρχεται για πρώτη φορά στο Σκαδό της Ορεινής Νάξου αυτόν τον Αύγουστο

Η Ορεινή Νάξος, όσο όμορφη κι αν είναι χάρη στον πολιτιστικό και φυσικό της πλούτο, τόσο ξεχασμένη είναι πολλές φορές σε σχέση με το υπόλοιπο, πιο τουριστικό μέρος του νησιού. Αυτό έβαλε σκοπό να το αλλάξει το Wild Donkey Festival, το νέο πρωτοπόρο φεστιβάλ του νησιού που βάζει σε πρώτο πλάνο την Ορεινή Νάξο και την περιοχή του Σκαδού και μας δίνει έναν επιπλέον λόγο να βρεθούμε στο νησί.  

Το Φεστιβάλ ξεχωρίζει, όμως, όχι μόνο για την τοποθεσία του, αλλά και για την φυσιογνωμία του, αφού αγγίζει πολλούς διαφορετικούς χώρους με το πρόγραμμά του, το οποίο έρχεται να μετατρέψει το ορεινό τμήμα του νησιού σε χώρο τέχνης, αθλητική πίστα, μέρος παιχνιδιού και - το βασικότερο - σε ένα τρελό γλέντι. Αρχικά, ανάμεσα στα δρώμενα έχουμε το καλλιτεχνικό κομμάτι με εκθέσεις που «ξεδιπλώνονται» στα ερειπωμένα οικήματα του χωριού, ενώ ένα αθλητικό δρώμενο θα έρθει να επιβραβεύσει τους συμμετέχοντες όχι με κύπελα και μετάλλια, όπως συνηθίζεται, αλλά με ποτά και φαγητό. 

Ωστόσο, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι την προσοχή μέσα στο πρόγραμμα τραβάει η φιλοζωική εκδήλωση «Αγαπώ το γαϊδουράκι μου». Πρόκειται για έναν διαγωνισμό, ο οποίος έρχεται να επιβραβεύσει όχι το ομορφότερο γαϊδουράκι, αλλά τον ιδιοκτήτη του πιο περιποιημένου, με το ποσό των 200€.  

Στις 12 Αυγούστου το Wild Donkey Festival θα έρθει να αλλάξει το πρόσωπο της Ορεινής Νάξου και να γεμίσει τους δρόμους με τα γεμάτα αγάπη για τα γαϊδουράκια μπλουζάκια του. Επειδή, όμως, το χωριό βρίσκεται μακριά από τη Χώρα του νησιού, κάθε φεστιβαλίστας θα πρέπει να είναι καταλλήλως προετοιμασμένος και να έχει τσεκάρει το Facebook του Φεστιβάλ για να βρει οικονομικό κατάλυμα σε κάποιο από τα γύρω χωριά εγκαίρως.



Αναλυτικά το πρόγραμμα του Wild Donkey Festival: 

Έκθεση εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας 
12 με 15 Αυγούστου, 10:00-21:00 Εγκαίνια: 12 Αυγούστου, 18:30 

Φιλοζωική εκδήλωση με θέμα «Αγαπώ το γαϊδουράκι μου» - με 200€ για το πιο περιποιημένο και υγιές γαϊδουράκι
13 Αυγούστου, 18:30 

Hash Run - απόστασης 3-6χλμ σε χέρσα κομμάτια του βουνού μεταξύ Σκαδού και Κορώνου και με ένα φαγοπότι να περιμένει στη γραμμή του τερματισμού 
14 Αυγούστου, 18:30 

Κυνήγι Θησαυρού βασισμένο σε μια παλιά πειρατική ιστορία του χωριού 
15 Αυγούστου, 18:00 

Παραδοσιακό γλέντι - με το συγκρότημα της Οικογένειας Κορρέ  
16 Αυγούστου, 21:00 

poster_gr_v11062019v2-2.png


Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε το hashtag #wilddonkeyfestivalgr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ