Εικαστικα

Ο Αχιλλέας Ραζής σχεδιάζει το εξώφυλλό μας

Ο ζωγράφος και εικονογράφος συστήνεται στην ATHENS VOICE

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αχιλλές Ραζής «Μελάκ - Σχολική τάξη»

Ο Αχιλλέας Ραζής σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο Εργαστήριο του Χρόνη Μπότσογλου. Έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις, εκ των οποίων τις τρεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνάντησης Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας Art-Athina, εκπροσωπώντας την Αίθουσα Τέχνης «Αγκάθι». Επίσης, έχει πραγματοποιήσει μία ατομική έκθεση στη Λευκωσία.

Τον Νοέμβριο του 2014 επιμελήθηκε και συνδιοργάνωσε τη θεματική έκθεση «Στο Υπόγειο Νησί του: 18 Εικαστικοί για τον Διονύση Σαββόπουλο», που έλαβε χώρα στην γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Από το 2016 ασχολείται παράλληλα και με την εικονογράφηση βιβλίων. To βιβλίο «Μελάκ, μόνος» της Αργυρώς Πιπίνη (2016 Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο) ήταν η πρώτη του δουλειά για εικονογραφημένο βιβλίο, για την οποία τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2017. 

Αχιλλέας Ραζής «Μελάκ - Σχολική τάξη»

Ο ίδιος μιλάει για το βιβλίο «Μελάκ, μόνος», την πρώτη του εικονογραφική δουλειά και το πώς μεταφέρει στο χαρτί την οδύσσεια ενός μικρού πρόσφυγα από τη Συρία.

Αχιλλέας Ραζής... μέσα από το Καλειδοσκόπιο

Το έργο «Σχολική Τάξη» (μεικτή τεχνική σε χαρτί, 2016), στο εξώφυλλό μας, είναι από την εικονογράφηση του ίδιου βιβλίου. Ο Αχιλλέας Ραζής, με αυτό το έργο και άλλα τρία δικά του, συμμετέχει αυτές τις μέρες στην έκθεση «Τα παιδιά βλέπουν, είκοσι καλλιτέχνες εικονογραφούν» στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (Πάρκο Ελευθερίας) με επιμελήτρια τη Μαρίζα Ντεκάστρο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Μαρτίου. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Κλαίρη Γεωργέλλη, Μυρτώ Δεληβοριά, Πέρσα Ζαχαριά, Λίλα Καλογερή, Μάρω Κατσίκα, Κελλυ Ματαθία Κόβο, Χρήστος Κούρτογλου, Φρίντα Κριτικού, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Στέλιος Λιβανός, Χαρά Μαραντίδου, Κώστας Μαρκόπουλος, Πέτρος Μπουλούμπασης, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Αχιλλέας Ραζής, Ίρις Σαμαρτζή, Σβετλίν Βασίλεβ, Ντανιέλα Σταματιάδη, Σοφία Τουλιάτου και Κατερίνα Χαδουλού.

cover-entos-692.jpg

Δείτε περισσότερα για τον καλλιτέχνη σε facebook site. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στο Guide της Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ