Εικαστικα

Οι διάσημοι σκιτσογράφοι που σχεδίασαν το εξώφυλλο της Athens Voice

Από τον Manara στον Αρκά, μεγάλοι καλλιτέχνες ζωγράφισαν για τη Φωνή της Αθήνας

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της Athens Voice, κάθε εβδομάδα, γνωστοί και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες Έλληνες και ξένοι, μετατρέπουν τα εξώφυλλα της εφημερίδας A.V. σε άμεσα επικοινωνιακά μηνύματα, σε έργα τέχνης, σε δεκάδες χιλιάδες έγχρωμες εικαστικές προκηρύξεις που ομορφαίνουν την πόλη.

Η εφημερίδα Athens Voice, το πρώτο και μεγαλύτερο ελληνικό free press, είναι μια «κοινότητα» που φιλοξενεί στις σελίδες της εικόνες της πόλης. Καθώς ο μετασχηματισμός της Αθήνας σε μεγαλούπολη ζητούσε και μια «τέχνη της πόλης» για να εκφραστεί, ζωγράφοι, εικονογράφοι, αρχιτέκτονες, γραφίστες, φωτογράφοι, γελοιογράφοι, graffiti artists, έγιναν μέλη της «ομάδας A.V.» και μέσα από τα εξώφυλλά της έδωσαν το δικό τους οπτικό σχόλιο για την καθημερινότητα της πόλης. Τι σχεδίασε ο Milo Manara; Ποια σκίτσα του Αρκά, του Γιάννη Ιωάννου, του Ανδρέα Πετρουλάκη και άλλων σπουδαίων δημιουργών κόσμησαν την πρώτη σελίδα της Athens Voice; Ποιες εικονογραφήσεις μας χάρισαν οι Enki Bilal και Βenoit Pare;

Μια συλλογή σπάνια με 600 και πλέον διάσημα ονόματα στην Ελλάδα και τον κόσμο, που συναντήθηκαν στο εξώφυλλο μιας εφημερίδας. Ένα σύγχρονο πανόραμα ζωγραφικής, η μεγαλύτερη γκαλερί δρόμου που μπορείτε να δείτε εδώ κι εδώ online.

Περιηγηθείτε, πλοηγηθείτε και δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε τα 4 συλλεκτικά λευκώματα «Η Τέχνη Στην Πρώτη Σελίδα 1, 2, 3, και 4» που συγκεντρώνουν έργα, φωτογραφίες, βιογραφικά και κείμενα των δημιουργών που φιλοτέχνησαν το εξώφυλλο της Athens Voice.