Εικαστικα

All Souls Festival: Δίνοντας χώρο στην αναπηρία μέσα στις τέχνες

Ένα διήμερο φεστιβάλ για τη δημιουργική αναζήτηση, την έκφραση, και την εκδήλωση της διαφορετικότητας και μοναδικότητας του καθενός

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
All Souls Festival

Για πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα το All Souls Festival, ένα φεστιβάλ με κέντρο τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου. Για δύο μέρες (1-2 Αυγούστου) το All Souls Festival θα βρίσκεται στην περιοχή της Ακρόπολης, στον Κινητήρα (Ερεχθείου 22, Αθήνα), για να προωθήσει την ισότητα και τη συμπερίληψη στις τέχνες και τον πολιτισμό συλλήβδην, τόσο ενεργητικά, όσο και παθητικά, καθώς ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει την προβολή της τέχνης του κάθε ανθρώπου αλλά και τη δυνατότητα προσβασιμότητας στην τέχνη για όλους.

Βασική επιδίωξη των διοργανωτών είναι να αρχίσει η δόμηση μίας στερεής και ποικιλόμορφης καλλιτεχνικής κοινότητας, την οποία θα ενώνει η ίδια η διαφορετικότητα που διέπει τα μέλη της· η κοινότητα αυτή θα ανοίξει τον δρόμο για έναν διάλογο μέσα στην ίδια την τέχνη, ο οποίος θα περιλαμβάνει τόσο τους καλλιτέχνες, όσο και τους θεατές, ώστε να ξεκινήσει μία ανταλλαγή ερεθισμάτων που θα είναι πηγή έμπνευσης σε καλλιτεχνικό, αλλά και σε ηθικό επίπεδο.

All Souls Festival

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παραστάσεις χορού και θεάτρου, σεμινάρια και ομιλίες.

Μέσα από τις παραστάσεις οι καλλιτέχνες αποσκοπούν να αποδείξουν ότι η αναπηρία μέσα στις παραστατικές τέχνες δεν αποτελεί εμπόδιο και μέσα σε αυτήν ο καλλιτέχνης μπορεί να βρει απεριόριστες δυνατότητες και ευκαιρίες, ενώ στις ομιλίες οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ομιλητές που θα παρουσιάσουν την οπτική τους και την αφοσίωση προς την τέχνη, με σκοπό να εμπνεύσουν τον καθένα να βρει τον τρόπο να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Το κομμάτι των σεμιναρίων θα απευθύνεται σε έφηβους και ενήλικες και θα έχει τρεις βασικούς άξονες: τη δημιουργική διαδικασία, τις θεραπευτικές πτυχές των παραστατικών τεχνών και την εξοικείωση με την αναπηρία.

Φιλοδοξία του All Souls Festival είναι να αποτελέσει ένα κάλεσμα για τον εορτασμό των τεχνών, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως κάθε παράγοντα, έτσι ώστε το κοινό να μπορέσει να έρθει σε μία πιο άμεση επαφή με τους καλλιτέχνες. Για τον λόγο αυτό, η είσοδος σε όλες τις δράσεις θα είναι με ελεύθερη συνεισφορά.


Μπορείτε να ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο σεμινάριο είτε ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε ΕΔΩείτε επικοινωνώντας ηλεκτρονικά στο info@allsoulsfestival.com ή τηλεφωνικά στο 6976404677. Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ & στο
Facebook

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ