Εικαστικα

The Walking Dead Art στο Ωδείο Αθηνών

54 καλλιτέχνες εμπνέονται από τη σειρά φαινόμενο

320120-629278.jpg
Ηρώ Παρτσακουλάκη
ΤΕΥΧΟΣ 650
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vernikos-marina-img_5445.jpg
Φωτό: Μαρίνα Βερνίκου

Ο τρόμος και το μετα-αποκαλυπτικό σύμπαν της σειράς που καθηλώνει εδώ και οκτώ χρόνια το τηλεοπτικό κοινό εισβάλλουν μαζί με τα ζόμπι στο Ωδείο Αθηνών. Για τέσσερις ημέρες τα έργα 54 καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν από τον δυστοπικό κόσμο του «The Walking Dead» παρουσιάζονται στην πιο ανατρεπτική έκθεση τέχνης της άνοιξης. Φωτογράφοι, γλύπτες, ζωγράφοι και κάθε είδους εκπρόσωποι της τέχνης έχουν δημιουργήσει comics, εικαστικές εγκαταστάσεις, φωτογραφίες, posters, ζωγραφικά έργα, performances ακόμα και ψηφιακές εγκαταστάσεις εικονικής πραγματικότητας.

«Η έκθεση προέκυψε από το ενδιαφέρον για τη δημιουργία εικαστικών έργων με έμπνευση από τη θεματική της σειράς The Walking Dead, μιας σειράς που ξεπέρασε τα σύνορα της τηλεόρασης για να μεταμορφωθεί σε ένα αληθινό φαινόμενο της pop κουλτούρας. Το θέμα της έκθεσης θα μπορούσε να περιγραφεί ως η ζωή και ο θάνατος. Η ψυχή και η σάρκα. Το ηθικό και το ανήθικο. Τα όρια του αγώνα για επιβίωση» αναφέρει η εικαστική επιμελήτρια της έκθεσης Ευγενία Ι. Μανωλιουδάκη.

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους της τέχνης, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, θα ψηφίσει μαζί με το κοινό τα καλύτερα έργα και τα τρία καλύτερα θα βραβευθούν. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν το αγαπημένο τους έργο μέσω των QR codes που βρίσκονται δίπλα στο καθένα ή μέσω του site www.thewalkingdeadart.gr, ενώ θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία παίρνοντας μέρος στις παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο χώρο της έκθεσης. 

fox_twd_art.jpg


Περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice εδώ.
Είσοδος ελεύθερη.
Η Athens Voice είναι στρατηγικός συνεργάτης της έκθεσης.

Τα νέα επεισόδια «The Walking Dead» προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 22.40, αποκλειστικά στο FOX (διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω COSMOTETV, Nova και Vodafone TV) λιγότερο από 24 ώρες μετά την πρεμιέρα τους στην Αμερική. 

#TWDARTGR & #FOXGR

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ