Εικαστικα

Body & Food

Η 3η προσωπική έκθεση του Αντρέα Πασιά

51224-191786.jpg
Ναταλία Δαμίγου - Παπώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
42578-89674.jpg

Στο πλαίσιο παρουσίασης νέων ανερχόμενων καλλιτεχνών και διεισδύοντας σε διαφορετικά είδη εικαστικής έκφρασης, το ArtWall φιλοξενεί τη νέα δουλειά του εικαστικού και performance artist Αντρέα Πασιά, νέου καλλιτέχνη αλλά ήδη με μεγάλη δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην τρίτη του προσωπική έκθεση, ο εικαστικός και performance artist Αντρέας Πασιάς παρουσιάζει μία σειρά από εγκαταστάσεις και φωτογραφίες, ως αλληλένδετα έργα, υπό το τίτλο “Body & Food”. Η νέα δουλειά του καλλιτέχνη βασίζεται στα live performances τα οποία έχει επιτελέσει κατά την περίοδο 2011 - 2013. Η ζωντανή δράση εμφανίζεται αναχρονικά στη δουλειά αυτή, καθώς τα έργα παρουσιάζονται ως αυτόνομα πέρα από τα όρια της καταγραφής και χωρίς την αυτούσια παρουσία του καλλιτέχνη. Σε αυτή τη τομή μεταξύ δράσης και απουσίας, το σώμα εμφανίζεται έμμεσα ως δοχείο προσφοράς και κατανάλωσης φαγητού και διαχρονικών ιδεών. Το φαγητό παρουσιάζεται ως σύμβολο μίας θρυμματισμένης ταυτότητας του έθνους και του πολιτισμού μας, μετατοπίζοντας ένα συμπαγή ορισμό της κληρονομιάς.

Ο Αντρέας Πασιάς ενορχηστρώνει live και video performances. H δουλειά του αποσκοπεί στην ερμηνευτική ανάκριση σωματικών δράσεων, όπου το σώμα του καλλιτέχνη παρουσιάζεται ως το βασικό υλικό δημιουργίας. Το σώμα προσπαθεί να παρουσιάσει το σχήμα και την εννοιολογική του ύλη, όπως αυτά μεταβάλλονται μέσα από την κατανάλωση σε κυριολεκτικό και μεταφορικό επίπεδο, προσφέροντας φαγητό και το ίδιο το σώμα στο κοινό.

Info: Τρίτη - Παρασκευή 16:00 - 21:00, Σάββατο 12:00 - 16:00, έως 15/06, andreaspashias.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ