Εικαστικα

Secrets of tango

Ο διάσημος χορευτής και χορογράφος Gustavo Russo επιστρέφει στα μέρη μας με το “Secrets of Tango”, ένα τάνγκο υπερθέαμα σε παγκόσμια πρεμιέρα,και λέει τα «μυστικά» στην A.V.

115017-643446.jpg
Γιώτα Αργυροπούλου
ΤΕΥΧΟΣ 246
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
41183-92795.jpg

Πόσο δεμένο είναι το τάνγκο με την κουλτούρα της Αργεντινής;  Πάρα πολύ. Με κάποιον τρόπο αυτός ο χορός αναβιώνει την ιστορία της. Βέβαια, η Αργεντινή και κυρίως το Rio de la Plata υπήρξε πόλος μετανάστευσης. Έτσι το τάνγκο έχει επιρροές και από Ιταλούς, Ισπανούς, Πολωνούς. Ίσως και γι’ αυτόν το λόγο είναι αγαπημένος χορός σε τόσα μέρη της υφηλίου. 

Πώς βλέπετε τους νέους μουσικούς που παντρεύουν το τάνγκο με ηλεκτρονικούς ήχους; Για μένα είναι μεγάλη πρόκληση. Με ωθεί να ανακαλύπτω καινούργιους τρόπους χορού και να δοκιμάζω νέες τεχνικές. Νομίζω ότι κάθε νεωτερισμός πρέπει να δοκιμάζεται πριν απορριφθεί ή αγκαλιαστεί από το κλασικό. Άλλωστε σε όλες μου τις παραγωγές εντάσσω το “Tango Nuevo”.

Κάποιοι χαρακτηρίζουν το τάνγκο ως το «χορό του διαβόλου». Εσείς πώς θα το χαρακτηρίζατε;  Το τάνγκο έχει μια αιώνια φωτιά, η οποία γεννιέται από τον εσωτερικό διάλογο των δύο αρχέγονων χορευτών, από το ανεξέλεγκτο πάθος ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα. Αυτή η φωτιά δημιουργεί τη σαγήνη του.

Ποιος είναι ο θεός του τάνγκο; Ο θεός του τάνγκο είναι μέσα μας και για τον καθένα από εμάς διαφορετικός. 

Δώστε μια συμβουλή σε όλους όσους χορεύουν στις μιλόνγκες. Να το κάνουν με την ψυχή τους, να μοιράζονται τη στιγμή με το ταίρι τους και να αφήνονται στη σαγήνη του τάνγκο χωρίς ενδοιασμούς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ