Εικαστικα

Οι παλιές φυλακές Τρικάλων αλλάζουν όψη

17 φωτογράφοι - καλλιτέχνες αναζητούν «Μορφές στη σκιά του χρόνου»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dioikitirio_inside-1.jpg

Το διοικητήριο των παλαιών Φυλακών Τρικάλων ανοίγει τις πόρτες του και επαναπροσδιορίζεται στο κοινό αλλάζοντας χαρακτήρα, αλλά κρατώντας την υπόστασή του. Εκεί 17 φωτογράφοι - καλλιτέχνες αναζητούν τη δική τους θέση με την έκθεση «Μορφές στη σκιά του χρόνου».

Η σκιά, το φως και οι αντανακλάσεις του, ως βασικός πυρήνας μορφών και εικόνων που καθημερινά προσπερνάμε ή συνειδητά στεκόμαστε για να παρατηρήσουμε, γίνονται αφορμή για σκιαγράφηση του χρόνου που αφήνει σημάδια, μα και συνάμα στέκει συνοδοιπόρος στα επερχόμενα.

Με εφαλτήριο αυτά, η έκθεση «Μορφές στη σκιά του χρόνου» αντιπαραβάλλει την αντικειμενική παρατηρητικότητα με την υποκειμενική ματιά που παρουσιάζεται μέσα από τα φωτογραφικά έργα.

Συμμετέχουν αλφαβητικά: Ειρήνη Γελαδάρη, Στέφανος Γώγος, Στεφανία Θάνου, Γιάννα Θωμά, Ελίνα Καλογιάννη, Βασίλης Κυριακούλης, Αίγλη Μεγαρχιώτη, Βασιλένα Μητσιάδη, Εύη Μπλατζώνη, Μαρία Νικητοπούλου, Δημήτρης Νταγιαμάς, Σοφία Παπαστεργίου, Στέργιος Σπυρόπουλος, Κώστας Τέγος, Εμμανουήλ Τρικαλινός, Γιάννης Φλούλης, Θάνος Φλούλης
Επιμέλεια έκθεσης: Στεφανία Θάνου

Info: 16 Δεκεμβρίου 2017 - 14 Ιανουαρίου 2018. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή, 10:00 - 15:00 & 18:30 - 21:00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ