Εικαστικα

To Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας|RE-culture κινδυνεύει!

Ο εικαστικός Κλεομένης Κωστόπουλος εξηγεί γιατί

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
artwalk2_lake_ypsilantoy.jpg

Στις 22 Νοεμβρίου, ημέρα Τετάρτη στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα “is Art, in Progress? Μία κοινωνία πολιτών με όραμα” στον πολυχώρο King George Hall (Πλατεία Γεωργίου 1Α, 1ος όροφος). 

Οι πολίτες θα ενημερωθούν για το έργο της Art in Progress, τις εξελίξεις στο Street Art Festival Πάτρας - ArtWalk αλλά και για την κρισιμότητα της κατάστασης σε σχέση με το μοναδικό Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ της πόλης, RE-culture.

artwalk2_urbanart_same-84_gerokostopoyloy.jpg

Στην ημερίδα θα μιλήσουν, η Κατερίνα Κοσκινά (ΕΜΣΤ), η Συραγώ Τσιάρα(ΚΜΣΤ), ο Πάνος Χαραλάμπους (ΑΣΚΤ Αθηνών), ο Γιώργος Χαρβαλιάς (ΑΣΚΤ Αθηνών), ο Δημήτρης Μιχάλαρος και μέλη της Art in Progress, ενώ θα δοθεί βήμα στους πολίτες που θα μπορούν να προτείνουν ιδέες για το μέλλον του RE-culture.

Η ημερίδα θα είναι ανοιχτή προς το κοινό και θα μεταδίδεται μέσω live streaming στο διαδίκτυο.

artwalk2_markosian_r.feraioy.jpg


Το πρόβλημα στο Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας ανέκυψε όταν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κ. Βασίλης Θωμόπουλος, με προσωπική του απόφαση απέκλεισε τη στέγαση, την χρηματοδότηση και την υλικοτεχνική βοήθεια του Διεθνούς Εικαστικού Φεστιβάλ Πάτρας|RE‐culture, δίχως καμία ενημέρωση εκ των προτέρων και ενώ δεν κάλεσε τους διοργανωτές ή το ΔΣ του Οργανισμού σε οποιαδήποτε συζήτηση για την εύρεση εναλλακτικής λύσης.

Με αυτά τα δεδομένα ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, ουσιαστικά αποκλείει τη διοργάνωση του RE‐culture στον Δήμο Πατρέων. 

Θεωρώντας πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια ώστε το Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας|RE‐culture να συνεχίσει τις δράσεις του στην πόλη της Πάτρας, η Art in Progress ξεκίνησε συλλογή υπογραφών για την διάσωση του μοναδικού Διεθνούς Εικαστικού Φεστιβάλ της Πάτρας μέσω του AVAAZ ή με αποστολή του ονοματεπώνυμού σας στο patrartinprogress@gmail.com.

is-art-in-progress.jpg

Η Art in Progress είναι ένας ΜΗ κερδοσκοπικός οργανισμός όπου δραστηριοποιείτε στην Πάτρα τόσο στο κομμάτι της ανάδειξης του σύγχρονου πολιτισμού όσο και στην καινοτόμα εικαστική εκπαίδευση.
Το RE‐culture και το ArtWalk είναι δύο από τα σημαντικότερα διεθνή εικαστικά φεστιβάλ στην χώρα και τα μοναδικά στην πόλη της Πάτρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ